Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ


Ένταση, σπρωξίματα, παρεξηγήσεις και ορισμένες βαριές κουβέντες σε κάποιες περιπτώσεις, στιγμάτισαν τη γενική συνέλευση των καθηγητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανολόγων Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αντικείμενο την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών για το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ως πραξικοπηματική τη συνέλευση των καθηγητών(η οποία κι έγινε κρυφά σε άλλη αίθουσα και όχι σε αυτή των συνεδριάσεων), καθώς σε αυτή δεν υπήρχε εκπροσώπησή τους, διαφωνώντας κάθετα με το νέο πρόγραμμα.

Από την πλευρά τους οι καθηγητές κάνουν λόγο για μία μικρή μειοψηφία φοιτητών που θέλησε να διακόψει τις διαδικασίες, γνωρίζοντας ότι δε μπορούσε να περάσει η δική της άποψη.

Μετά την αποχώρηση των καθηγητών, το σκηνικό μεταφέρθηκε έξω από το γραφείο του προέδρου του τμήματος, όπου κι εκεί υπήρξαν έντονοι διάλογοι και διαξιφισμοί.Μάλιστα ο πρόεδρος του τμήματος είπε χαρακτηριστικά "...έρχεται εδώ το κάθε κωλόπαιδο του κάθε μαλάκα", καθώς και απειλούσε προσωπικά τους φοιτητές για το πτυχίο τους. πράγμα που όπως είναι λογικό εξόργησε τους φοιτητές. Τελικά, το νέο πρόγραμμα μαθημάτων ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ τα υπόλοιπα θέματα της συνέλευσης πέρασαν κατά πλειοψηφία.Πράγμα και το οποίο είναι παράνομο.

http://vrasmos.blogspot.com/2010/06/blog-post_19.html


ΠΗΓΗ:NEATV.GR - Π.Γ.
Επισημαίνεται πως ψευδή σχόλια δε θα αναρτηθούν.

16 σχόλια:

  1. μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία παρεμπόδιζαν με την βία να γίνει γενική συνέλευση τμήματος, και μάλιστα σε 4 διαφορετικές μέρες/ημερομηνίες, επειδή η θέση τους δεν αποτελούσε πλειοψηφία...

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία, ενώ προσκλήθηκαν να μιλήσουν στην γενική συνέλευση τμήματος, προτίμησαν να μιλήσουν στα τηλεοπτικά κανάλια για τον νόμο-πλαίσιο της Γιαννάκου...

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία, όταν αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών (και τα προαπαιτούμενα), αποφάσισαν οτι "κανένας δεν θα βγει έξω" - και έφτυσαν, και κλώτσησαν και έβρισαν τους καθηγητές τους που τόλμησαν να βγουν από την αίθουσα...

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία, εν μέσω φοιτητικής κατάληψης το χειμερινό εξάμηνο 2009-2010, είδαν την αίθουσα τηλεκπαίδευσης τους ιδρύματος να βανδαλίζεται... και δεν έκαναν τίποτε...('η μήπως έκαναν?)

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία, έκλεψαν-"κοινωνικοποίησαν" το φωτοτυπικό της πρυτανείας, επειδή λέει ο πρύτανης τόλμησε να τους μειώσει τις φωτοτυπίες στο μισό - και όταν τους συνέλαβε η αστυνομία, μυξο-έκλαιγαν και παρακαλούσαν να τους αφήσουν ελεύθερους... και υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο στο youtube για όποιον ενδιαφέρεται...

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία έσπασαν τα λουκέτα της παλιάς γραμματείας του ΗΜΜΥ στο ίδρυμα (πάλι βία) και κατέλαβαν τον χώρο, μετατρέποντας το σε μπαράκι της Αγιάς Μαρίνας (παραλία στον βόρειοδυτικό μέτωπο των χανίων) με κοκοφοίνικες...

    μάλλον αναφέρεστε στα "καλόπαιδα" τα οποία όταν οι καθηγητές κατάφεραν να "απελευθερωθούν", πήγαν στο γραφείο του προέδρου και τον έβρισαν -
    συνδικαλιστές, τους οποίους χρυσοπληρώνει η χώρα εναντίον ενός ανθρώπου που ξημεροβραδιάζεται στο γραφείο του για το καλό των φοιτητών και του τμήματος...

    και το ευχαριστώ?να του αποδίδονται λόγια που ποτέ δεν είπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε το όνομα του τμήματος σου δεν ξέρεις....
    Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξυπνάκια φίλε μου τα παράπονα σου στη "Νέα Τηλεόραση" χανίων. Όσο για την ονομασία του τμήματος το οποιό δυστυχώς δεν είμαι θα έπρεπε να ξέρεις οτί έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται στο τελικό στάδιο η μετονομασία του σε τμήμα Ηλεκτρολόγων μηχανιχών & μηχανικών υπολογιστών.
    Α ρε μπαρούφες που λένε μερικοί μερικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά με σωστή Ορθογραφία, και μετά το ξανασυζητάμε Κύριε Απόστολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τον Γρυσπολάκη πρύτανη τίποτε δεν είναι τυχαίο. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και οι μπαρούφες συνεχίζονται..Η ένδεια επιχειρημάτων είναι εμφανής πιστεύω από τον κύριο που λέει για την ορθογραφία...
    Τα συγχαρητήρια μου κύριε καθηκιγητά.. Μην περνάτε τέτοια σχόλια με βλακείες εκεί στο blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας.
    Είμαι φοιτητής του πολυτεχνείου Κρήτης στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων. Ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Δε νομίζω να έχω λόγο να πω ψέματα.
    Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή. Απ' ότι άκουσα η ΓΣΤ(γενική συνέλευση τμήματος) ήταν προγραμματισμένη για τις 8 το πρωί αλλά μετά από παρέμβαση του συνόλου των φοιτητών αναβλήθηκε για τη 1 η ώρα (ώρα που οι φοιτητές του τμήματος ΗΜΜΥ έδιναν μάθημα).
    Από εκεί και πέρα ήμουν εκεί. Αρχικά οι καθηγητές επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα συνεδριάσεων,πράγμα όμως που δεν έκαναν επειδή οι φοιτητές είχαν κλείσει τις πόρτες. Στο χώρο βρίσκονταν και κάμερες από 3 κανάλια των Χανίων. Αυτό εξόργησε τους καθηγητές που άρχιζαν να φωνάζουν και να ζητούν να φύγουν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι. Μετά από κάποια λεπτά και κάποιες συζητήσεις σε έντονο ύφος καθηγητών και φοιτητών, οι καθηγητές άρχισαν να αποχωρούν μαζικά με τον πρόεδρο του τμήματος να λέει οτί η ΓΣΤ αναβάλλεται. Όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε διότι μετά από 5 λεπτά και με απόλυτη μυστικότητα είχαν συγκεντρωθεί σε αίθουσα του κτιρίου επιστημών όπου και συνεδρίαζαν κρυφά και παράνομα(αφού μέσα στην ΓΣΤ δεν υπήρχαν εκπρόσωποι των φοιτητών , κάτι που είναι υποχρεωτικό). Αμέσως έγιναν αντιληπτοί από τους φοιτητές κι το σύνολο των φοιτητών συγκεντρώθηκε έξω από την αίθουσα και έκπληκτοι είδαν τους καθηγητές με σηκωμένα τα χέρια να ψηφίζουν την αναμόρφωση σπουδών του τμήματος.
    Όπως είναι λογικό τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι φοιτητές μαζικά μπήκαν μέσα στην αίθουσα. Κατά την είσοδο τους ένας φοιτητής κρατούσε και τραβούσε τη στιγμή με την προσωπική του κάμερα κάνοντας τον πρόεδρο του τμήματος να του ορμήσει και φωνάζοντας και σπρόχνωντας τον.
    Μετά από διαλόγους σε έντονο ύφος μεταξύ καθηγητών και φοιτητών η "μάχη" μεταφέρθηκε στα γραφεία των καθηγητών. Εκεί υπήρξαν ακόμη πιο έντονοι διάλογοι όπου και πάλι ο πρόεδρος του τμήματος πρωταγωνίστησε. Συγκεκριμένα χαρακτήρισε κωλόπαιδα τους φοιτητές και μαλάκες τους γονείς του, απειλούσε φοιτητές για το πτυχίο τους κι επίσης είπε οτί οι φοιτητές δουλεύουν γιατί η δουλειά είναι trendy!!!
    Επίσης άκουσα καθηγητή ο οποίος είπε χαρακτηριστικά σε φοιτητή "θα σε πετύχω έξω από το πολυτεχνείο, θα σε πετύχω"...

    Έλεος. Πραγματικά είχα σοκαριστεί από αυτή την νοοτροπία των καθηγητών του ΗΜΜΥ. Έκαναν χειρότερα κι από πεντάχρονα παιδάκια. Κοιτούν μόνο το συμφέρον τους και τίποτα άλλο. Η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων απέναντι στους φοιτητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. συνάδελφε άκουσα πως κάποια "μαγαζάκια" εντός του τμήματος βρίσκονται σε κίνδυνο και για αυτό αυτή η συμπεριφορά πανικού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Tι εννοείς μαγαζάκια αγαπητέ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μήπως τις ‘εταιριες‘ των καθηγητων εννοει μάλλον και όλες τις εργασιες και προγραμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που πλασάρουν στην αγορά για δικά τους μερικοι καθηγητές??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πες τα φίλε , πες τα... Νόμιζα οτι τα μαγαζάκια αναφερόταν σε κάτι άλλο...
    Έχετε απόλυτο δίκιο.!
    Πείτε τα να τα ακούσει ο κόσμος..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά ακριβώς που λέει ο φοιτητης ΜΗΧ.Ο.Π. εγιναν ,ήμουν και γω μπροστά. Η ξεφτίλα των καθηγητών του ΗΜΜΥ δεν έχει όρια απειλούσαν παιδιά ότι δεν θα πάρουν πτυχίο , έβριζαν , έσπρωχναν , χτυπούσαν , μάλιστα κάποιος καθηγητής απειλούσε φοιτητή και έλεγε ότι θα σε βρώ στα Χανιά και θα σε φτιαξω εγώ , θα τις φας και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα .
    Και να σκεφτείτε ότι είναι άνθρωποι πάνω από 40 χρονών και μάλιστα καθηγητές πολυτεχνείου ,
    τραμπούκοι και θρασύδειλοι.
    Και μάλιστα παρά τις φωνές και την ένταση κανείς φοιτητής δεν σηκωσε χέρι σε καθηγητή , ούτε πρόσβαλλε κανέναν σε τετοιο άσχημα βαθμό .
    Τί να πει κανείς , ντροπή τους , διδάσκουν στο πολυτεχνείο τέτοια άτομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΟΥ ΗΜΜΥ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
    ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

    _____ ΓΑΜΗΣΟΥ , ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι. Τι πρόγραμμα σπουδών είναι αυτό που δημιουργεί τέτοια ένταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To kokkino pani einai h eisagwgh alysidwn sto neo programma spoudwn . Oi opoies exoun kai megalo platos (allilosysxetizomena ma8imata 1ou kai 3ou etous)kai megalo vathos (ftanoun nomizw ws to tetarto etos) .
    Opote katalavainete ti ginetai an px den mporeses na peraseis ena mathima tou 1ou etous , den mporeis na epilexeis to epomeno sto deutero kai meta paei legontas .
    Se kanena tmima polytexneiou stin Ellada den isxuei kati tetoio , mono sta TEI kai sta TEI pou exoun alysides teleiwnoun ta paidia sta 7 kai 8 xronia gia ta tmimata pou exoun 4 xronia foititsis .
    Fanatsteitai to HMMY pou einai 5 xronia foitisis , pou tha ftasei o mesos oros apofoitisis tis sxolis.

    Sygxaritiria stous KAthigites mas mpravo ta kataferate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;