Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο στο Πολυτεχνείο Κρήτης!!! Αποκλειστικό!!!

Φέτος μετά από αρκετά χρόνια παραδώθηκαν τα νέα κτήρια του τμήματος ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως είναι λογικό οι φοιτητές περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την είσοδο τους στα νέα τους κτήρια , δίχως όμως να ξέρουν τι τους περίμενε αφού δεν είχαν δει το εσωτερικό του κτηρίου.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται το νέο κτήριο του ΗΜΜΥ που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια ολόκληρης της Κρήτης. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε οτί το κτήριο αριθμεί περισσότερα από 120 γραφεία ,στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτηρίου, με θέα τη θάλασσα ή τα Λευκά όρη!
Επίσης πρόκειται για γραφεία πολλών τετραγονικών μέτρων με ιδιωτικό κουζινάκι παρακαλώ. Την ίδια στιγμή η φοιτητική εστία του Πολυτεχνείου Κρήτης αριθμεί κάτι λιγότερο από 70 θέσεις.
Σα να μην έφτανε αυτό τα νέα κτήρια του τμήματος διαθέτουν ισόγειες και υπόγειες αίθουσες και εργαστήρια δίνοντας την εντύπωση φυλακών. Είναι γεγονός οτί από τις λιγότερες από 10 αίθουσες του κτηρίου , μόλις οι 2 να βρίσκονται σε όροφο και οι οποίες όμως δεν διαθέτουν ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε όλα τα παραπάνω!!!
Μας συγχωρείτε για το ερασιτεχνικό βίντεο.



http://vrasmos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8242.html


Σας παραθέτω ένα σχόλιο ενός αναγνώστη από κάτω. Διαβάστε το.

Για τα παράθυρα στις αίθουσες δεν έχω να πώ κάτι, είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας νοιάζει.
Καθώς και το ότι είναι υπόγειο, δεν ειναι με σωλήνες κλπ πάνω απο τους διαδρόμους όπως παρουσιάστηκε, εκτός κ αν το βιντεο πάρθηκε οταν το κτήριο ήταν υπο κατασκευή (οτι υπάρχουν βέβαια σκοτεινοί κ άχρηστοι διάδρομοι, είναι γεγονός!)

Όμως!!

To εργαστήριο του mhl που αναφέρθηκε, είναι όντως υπερβολικά μικρό αν σκεφτούμε πόσα άτομα κάνουν εκεί μάθημα.

Ένα άλλο θέμα είναι οτι ο εξοπλισμός (του mhl και των περισσότερων εργαστηρίων) παρέμεινε ο ίδιος, απαρχαιωμένος που υπήρχε και στα παλαιότερα κτήρια (που, εδω που τα λέμε, δεν ήταν και τόσο μικροί οι χώροι)

Η υπερβολική έμφαση που δώθηκε στα γραφεία των καθηγητών, είναι γεγονός!! και δεν είναι εξήγηση για τη χλιδή ο κόπος που έκαναν για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται, πολύς κόσμος προσπαθεί να πετύχει στη ζωή αλλά οι αμοιβές ποικίλουν.

Επειδή άκουσα κάτι για το οτι είμαστε τυχεροί που οι στέγες δε στάζουν, αυτός που το έγραψε, έχει ιδέα πως είναι τα παλαιότερα κτήρια οπου ακόμα γίνεται μάθημα??
Παρεπιπτόντως, ηλεκτρονικοί είμαστε και δεν ξέρουμε απο δόμηση, αλλά τα κτήρια είναι μεν χλιδάτα, αλλα κακοφτιαγμένα και με ελλατώματα! ίσως ένα κλασικό δημόσιο κτήριο, αν με αυτό που λέω δεν θίγεται άλλο θέμα.

Οι (3!!) αίθουσες μας (αδιαφορούμε οτι δεν έχουν παράθυρα) δεν έχουν ουδεμία εγκατάσταση που θα βοηθούσε την παρουσίαση του μαθήματος (ένα projector ας πούμε, που οι καθηγητές μας ξέρουν πόσο τους χρειάζεται) αντ' αυτού, έχουν μικρους κακοφτιαγμένους πίνακες και εντελώς άχρηστα-τοποθετημένο πανί για διαφάνειες.

Ούτε καν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνηκτική οταν οι αίθουσες αυτές είναι γεμάτες με κόσμο.

Οι άλλες 2 αίθουσες που έχει το κτήριο, δεν χωρούσαν μέσα, με τόσα γραφεία και τις έκαναν έξω, στο γκαράζ!!

και μιας και ανέφερα 3+2=5 αίθουσες, ενημερωτικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ!!
Πέρα απο τα εργαστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν εκει, απο τα παλαιότερα κτήρια μονο και μόνο για να είναι όλα μαζεμένα, το κτήριο προσφέρει στους φοιτητές 5 αίθουσες!! (α, και το αμφιθέατρο που παραμένει κλέιστό για εκδηλώσεις)

Όπως και παλαιότερα, οι αίθουσες ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ!!
το (για 'μενα κακοφτιαγμένο) πρόγραμμα μας, απλώνεται στις διαθέσιμες ώρες και αίθουσες..

Το αμφιθέατρο που μας κρατάνε κλειστό, μπορεί να είναι υπερβολικά χλίδάτο, αλλα είναι και παντελώς άχρηστο!! κατ' αρχας, είναι το 1/3 του παλαιότερου αντίστοιχου αμφιθεάτρου (Α2)


Όπως είδα και στο βίντεο, υπάρχουν και άπειρες σπατάλες χώρου και κατασκευών! τεράστιοι διαδρομοι εκει που δε χρειάζονται, σχεδιαστικά εκκεντρικές σκάλες, γεφυράκια και εσωτερικοί κήποι, ενώ το κτήριο δεν είναι κάν πρακτικό

(παρεπιπτόντως.... μπορεί κάποιος να μου υποδείξει μια διαδρομή προς στις εξωτερικές αίθουσες, ή απο το γκαράζ στο εσωτερικό του κτηρίου που να μη βρέχεσαι το χειμώνα?)

Α, και εκείνα τα αναξιοποίητα 120τ.μ. με τις 2 πόρτες που είδα στο βιντεο, είναι μια πρακτικά αποτυχημένη έξοδος κινδύνου!! αν πάει να δεί κανείς απο κοντά πως είναι, απο που ξεκινάει και που καταλήγει, θα καταλάβει γιατί τη θεωρώ αποτυχημένη (ίσως υποκειμενική άποψη)

Όσο για το υπόγειο, κάποιος είπε οτι είναι υπερηψωμένο κλπ... το τελευταίο επίπεδο, (επίπεδο 0) όπου βρίσκονται όλα τα εργαστήρια και μια απο τις 3 εσωτερικές αίθουσες απο τη νότια πλευρά είναι υπογειο και απο τη βόρεια ισόγειο (όχι υπερηψωμένο) που βλέπει στο γκαράζ.


Συγνώμη για τη μακρηγορία, (το διάβασμα είναι προαιρετικό)
..όπως όλοι κι εγώ πίστευα οτι όταν θα μεταφερθούμε στα νέα κτήρια θα λυθούν τυχόν προβλήματα απο τις λίγες/κακής ποιότητας αίθουσες.
Όταν τελικά έγινε η μετακόμηση, όλοι καταλάβαμε πόσο λίγο άξιζε!
απο το να αποκτήσουμε ένα τόσο εντυπωσιακό κτήριο γραφείων, υπήρχαν σοβαρότερα θέματα στο πολυτεχνείο όπως οι εστίες, οι περικοπές λόγω κρίσης ή οι συγκοινωνίες μας, αλλα οι φοιτητές είναι χωμένοι πίσω απο τις παρατάξεις και οι καθηγητές πίσω απο τα γραφεία τους.

65 σχόλια:

  1. ενώ το πόσο μπουρδέλο θα το κάνουν οι "φοιτητικές" παρατάξεις με το καλημέρα, βάζοντας τα γραφειάκια τους και τις αφίσες, δεν είναι σκάνδαλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι βέβαια, είναι γνωστό σκάνδαλο η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και η πολιτικοποίηση των φοιτητών. Βέβαια είναι σκάνδαλο που οι φοιτητές είναι ο κινητήριος μοχλός αντίδρασης της κοινωνίας στο δρόμο που ακολουθεί η χώρα μας. Βέβαια είναι σκάνδαλο που βλέπουν ένα αβέβαιο μέλλον , ένα αδιέξοδο και αντιδρούν. Σα δε ντρέπονται τα παλιόπαιδα...
    Και βέβαια φίλε μου είσαι γελοίος κι εσύ και οι απόψεις σου.

    Dorko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πληρώσαμε και αυτό !!!!!! Φάγανε φάγανε α ρε Μαυρογυαλούροι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια Dorko, σε μόλις μία παράγραφο κατάφερες να αυτοαναιρεθείς. Από την μία εγκωμιάζεις την ανταλλαγή απόψεων και από την άλλη όποιος δεν συμφωνεί μαζί σου είναι γελοίος και αυτός και οι απόψεις του. Το ΗΜΜΥ θα γίνει ότι οι φοιτητές θελήσουν να το κάνουν. Στο χέρι τους είναι να αποτελέσει μια εξαίρεση στον λαμπρό κανόνα της απαξίωσης που οι ίδιοι επιτρέπουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ανταλαγή αποψεων δεν γίνεται απαραίτητα με κόλλα και σπρέυ. Αλλο να έχεις αποψη και να την λές και άλλο να καταστρέφεις ό,τι βρεις μπροστά σου.

    Το μέλλον των φοιτητών δεν θα είναι πιο βέβαιο αν βφτούν ακόμα και όλοι οι τοίχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα . Θα ηθελα λοιπον και εγω με την σειρα μου να εκφραστω πανω στο θεμα . Αν και οπως αναφερθηκε παραπανω τα παιδια περιμεναν αρκετα χρονια μου φαινεται λιγο παραδοξο πως αυτα τα παιδια εχουν παραπονο απο ενα τετοιο κτιριο( και ας οι καθηγητες εχουν τα καλυτερα γραφεια κλπ) . Ειλικρινα εμενα αυτο μου φαινεται αχαριστια . Εγω λοιπον ειμαι φοιτητης στην Κοζανη και μαλιστα Στο Τμημα Μηχανικων Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων ( ιδιο με το Τμημα ΗΜΜΥ της Κρητης ) . Αν και το Τμημα αριθμει μολις 5 χρονια λειτουργιας υπαρχουν μονο κουβεντες στην δημιουργια κτιριου για το τμημα μας . Και φυσικα εννοειται οτι θα παραμεινει στα λογια καθως σε περιοδο κρισης κανεις δεν ενδιαφερεται για την παιδεια . Θελω λοιπον να δηλωσω οτι εγω και οι υπολοιποι 500 συμφοιτητες στεγαζομαστε ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ SUPER MARKET . Δεν ξερω αν σας λεει κατι αλλα εμενα μου λεει πολλα . Εχουμε μονο 1 αμφιθεατρο το οποιο χρησιμοποιειται μονο για σεμιναρια αφου φοβουνται μην το χαλασαμε . Οι αιθουσες μας ειναι χαλια . Ειμαστε ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ . Εχουμε μολις 2 εργαστηρια Η/Υ και 1 Ηλεκτρονικης . Δεν ξερω και εγω ποσα αλλα προβληματα εχει το τμημα μας . Και υστερα απο ολα αυτα ξαναρωταω . Ρε παιδια δεν ειστε λιγακι αχαριστοι ??? Εχετε παει να σπουδασετε . Οχι να κοιτατε την θαλασσα και το βουνο . Πλακα μας κανετε ??? Για δειτε λιγο τις αλλες σχολες και μετα μιληστε . Ελεος Δηλαδη . Δεν γινετε να τα θελετε ολα δικα σας . Χαλαρωστε και λιγο . Κατευθειαν το ονομασατε και σκανδαλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναφέρω τον παραπάνω σχολιαστή γελοίο λόγω του ότι προσπάθησε να ξεφύγει από το θέμα. Δεν έμεινε στο αυτό καθαυτό κείμενο και το βασικό του θέμα που είναι το απαράδεκτο σχέδιο του κτηρίου αλλά με το σχόλιο του επεδίωξε να απορποσανατολήσει τους αναγνώστες.

    Dorko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ φοιτητή της Κοζάνης θα σου συνηστούσα να αλλάξεις μυαλά.
    Δηλαδή το θεωρείς ωραίο να βλέπεις 130 γραφεία καθηγητών 40τμ το καθένα ενώ την ίδια στιγμή η εστία αριθμεί 65 θέσεις;; Ωραίο αυτό ε;;

    Dorko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Δεν καταλαβαίνω με ποιά λογική γίνεται τέτοια σπατάλη σε ένα καταχρεωμένο κράτος, για να φτιαχτεί ένα τόσο μεγάλο κτήριο, με παρκέ και πανάκριβα υλικά κατασκευής, το οποίο στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από κτήριο γραφείων, κτήριο ικανοποίησης του υπέρμετρου εγώ, της βλαχονεοπλουτίλας, και στην πραγματικότητα των συμπλεγμάτων κατωτερότητας όλων αυτών που κατάφεραν να γίνουν ΔΕΠ ως ανάξιοι αλλά γλείφτες όποιας πονεμένης κατουρημένης ποδιάς κυκλοφόρησε στα ελληνικά "πανεπιστήμια".
    Ψυχολογικά αν το δει κανείς, εκδικούνται για τον εξευτελισμό που υπέστησαν ώστε να καταφέρουν να γίνουν ΔΕΠ, διεκδικώντας ανερυθρίαστα αυτού του είδους την εμετική χλιδή. Όνειδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. klapsa kai mizeria paidia.
    eite kalo eite kako to ktirio, me tetoia muala kollimena xronia pisw, mprosta pote den tha pame...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Dorko, zeis se diko sou kosmo...an thes esties, k polyteleies k thea..tote as mpoune k didaktra opos se ola ta megala panepistimia tou kosmou...k meta na exeis dikaios apaitiseis...mexri tote...na les euxaristo gia oti sou prosferoun..oso gia tin "kinitira dynami" ktl...milas ek tou asfalous k pali..me tous goneis na stelnoun to emvasma kai esi andi na diavazeis k na pigaineis gia mathima..mallon trexeis se poreies..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαλλον εσυ φιλε Dorko κοιτα να αλλαξεις μυαλα . Δες τι γινεται εκει εξω και κανε τον σταυρο που εχεις μια τοσο ωραια σχολη να σπουδασεις ενω την ιδια στιγμη σε αλλες τρεχει νερο απο το ταβανι . Δεν σχολιαζω το θεμα των καθηγητων . Εγιναν τα γραφεια τελος . Το δικο σου προβλημα ομως ποιο ειναι ??? Γιατι δεν νομιζω να μην υπαρχει αιθουσα ή εργαστηριο για να κανεις μαθημα . Και οσον αφορα την εστια πιστεψε με λογικα ειναι προσωρινο προβλημα και αμα δουν οτι δεν χωρατε τοτε θα δωσουν παραπανω εκταση στην εστια . Αλλα και παλι δεν καταλαβαινω τον λογο που εχεις ανεβασει το Videaki . Ειλικρινα . Επειδη εχει τοσο χωρο δικο του ο καθε καθηγητης ή επειδη οι αιθουσες που κανουν μαθημα δεν βλεπουν στην θαλασσα . Διαφωτισε με λιγο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου και διαβάζω και τρέχω όπως λες σε πορείες. Γιατί να κλειστώ μέσα ,γιατί να μην αντιδράσσω σ αυτό το μπουρδέλο που έχει καταντήσει η χώρα μας. Απ ότι κατάλαβα υποστηρίζεις οτί δεν πρέπει να έχω απαιτήσεις τότε φίλε μου ΑΡΧΙΔΙΑ δωρεάν και δημόσια παιδεία έχουμε!!!

    Dorko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dorko, οι καθηγητές θα περάσουν σε αυτά τα γραφεία 20-25 χρόνια της ζωής τους..και αν δεν περνάνε καλά δεν θα έχουν και όρεξη να κάνουν την δουλειά τους καλά. Εσύ πάλι σε πέντε χρόνια θα έχεις φύγει. Εκτός και αν από τις πολλές καταλήψεις είσαι αιώνιος φοιτητής. Όπως είπε και το παληκάρι από την Κοζάνη...θα έπρεπε να λές ευχαριστώ που σας φτιάξανε τέτοιο κτίριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγω πάντως μια χαρά το βρίσκω το κτίριο και αυτοί που λενε για παράθυρα και τέτοια μαλλον δεν έχουν καμιά σχεση με το πανεπιστήμιο και το αμφιθέατρο.
    Εχετε δει πουθενά αμφιθέατρα με παράθυρα?
    Η εμπειρία μου απο τα ουκ ολίγα ταξίδια στο εξωτερικό και στα πανεπιστήμια είναι οτι τα αμφιθέατρα δεν εχουν παράθυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σε διαφωτίσω φίλε μου. Ο λόγος αντίδρασης μου είναι οτί σε καιρό οικονομικής κρίσης χτίζεται ολόκληρο κτήριο μόνο γραφεία, χωρίς αίθουσες. Αυτό είναι πρόκληση. Η εστία έχει 70 θέσεις εδώ και 20 χρόνια. Σε διαφώτισα εξυπνάκια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάλλον τότε χρειάζεσαι καινούργιους φακούς επαφής. Η μάλλον έχεις πάει σε φυλακές και όχι σε πανεπιστήμια. Ένα από τα 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε παιδιά τι ασχολείστε? Αν και δεν μου κάνει για KNE o Dorko (δεν είδα λέξεις κλισε - πλουτοκρατία, κεφάλαιο, κτλ) φαίνεται ότι η ανταλλαγή απόψεων φθάνει μέχρι το "σωστή είναι μόνο η άποψη μου"...σαν τον άλλο του ΚΚΕ που έλεγε χθές στο MEGA οτι δεν δεχόμαστε το Σύνταγμα, Νόμος είναι μόνο ότι λέμε εμείς οι υπερασπιστές του λαού..κ η ερώτηση είναι υπερασπιστές και 5%? Τόσο χαζός δηλαδή ο λαός (95%)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ναι ναι φίλε 5%... Είδαμε και το 43,9% του GAP τι έκανε μέσα σε ένα εξάμηνο. Νεόπλουτε φίλε μου μάλλον εσένα δεν σε επιρέασαν τα νέα μέτρα.

    Dorko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασικα δεν ειμαι εξυπνακιας και συγγνωμη αν μεσα απο τα λογια μου καταλαβες αυτο το πραγμα . Εχω απλα προσπαθω να σου πω οτι εγω προσωπικα βλεπω ενα καταπληκτικο κτιριο ( παιζει να ειναι καλυτερο απο το ΑΠΘ και το ΕΜΠ ( αυτοι εχουν ενα τετοιο κτιριο και στεγαζουν ποσα τμηματα ) και εσυ πας να βγαλει προς οχι το τι θα σου προσφερει αλλα μονο τα αρνητικα του . Χτιζεται λες ολοκληρο κτηριο μονο γραφεια χωρις αιθουσες . Κατσε ρε φιλε . Δεν ειναι δυνατον οι ανθρωποι να μην υπολογισαν ποσα παιδια ειστε και ποσες αιθουσες εργαστηρια να σας φτιαξουν . Οσον αφορα την εστια ξαναλεω λοιπον . Μαλλον ειναι προσωρινο το θεμα και λογικα θα λυθει . Οχι φυσικα με πορειες και μαλακιες . Αυτα τα κανουν τα παιδια που εχουν παει για χαβαλε σε μια σχολη και μονο για να διαβασουν δεν εχουν παει . Η πορεια ειναι η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ .
    Επειδη δεν θελω να επεκταθω περισσοτερο θα κλεισω φιλαρακι μου με ενα ρητο .
    ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΓΕ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ !!!!
    Ελπιζω να σε διαφωτισα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά η λύση είναι μία...Να δοθούν την επόμενη φορά τα χρήματα στον Dorko να κάνει την διαχείριση...πανό, σπρέυ, κτλ....Και επειδή αναφέρεσε την κρίση, δεν νομίζω ότι όταν έγινε ο σχεδιασμός του κτιρίου γνώριζε κανείς τι θα ακολουθούσε στην οικονομία...άρα το "σε καιρό οικονομικής κρίσης χτίζεται ολόκληρο κτίριο μόνο γραφεία" είναι τελείως άστοχο...ίσως βέβαια να πρέπει να το ρίξουν και να σου αναθέσουν την αναδόμηση, τι λές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγγνώμη δηλαδή θεωρείται φυσιολογικό την ύπαρξη 130 γραφείων και μόλις 9 αιθουσών. Παιδιά αν το θεωρείται φυσιολογικό τότε πραγματικά καλά μας κάνει η κυβέρνηση και τα νέα μέτρα που μας γαμάνε τη ζωή(συγγνώμη κιόλας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το να αποφασίζει η πλειοψηφία Dorko είναι γνωστό ως Δημοκρατία....

    το να επιβάλλει την γνώμη του το 5% με καταλήψεις, κλεισίματα των δρόμων κτλ. τα οποία μόνο κακό κάνουν αυτή την στιγμή δεν απέχει από την χούντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή εσείς παιδιά όταν βλέπετε το Μέγαρο Μαξίμου λέτε "Ευχαριστώ το Θεό που οι πολιτικοί μας έχουν ωραία γραφεία";;; Ε αυτό είναι τραγικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε Dorko sry αλλα εγω σταματαω εδω . Απο οτι καταλαβα ειναι καθαρα παραταξιακο το θεμα . Φιλε κοιτα να διαβασεις να τελειωσεις σε 5 χρονια την σχολη και οχι παραπανω και να σε ταιζει η μαμα μεχρι τοτε και ασε τις πορειες και τις μαλακιες . Ετσι μου δειχνεις οτι ανηκεις στην κατηγορια "ελα μωρε σιγα αφου πληρωνουν γιατι να μην κανω λιγο και εγω αυτα που γουσταρω . Ειλικρινα λυπαμαι τι πλυση εγκεφαλου δεχεστε ολοι εσεις στις παραταξεις για να λετε ολες αυτες τις sry για την εκφραση "ΜΑΛΑΚΙΕΣ" και ο κοσμος βαριεται σηκωνεται και φευγει και συνεχιζετε την μπουρδολογια μονη σας . Ειλικρινα λυπαμαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τα νέα μέτρα αγαπητέ φίλε, σαφώς και θα φέρουν τα πάνω κάτω. Σαφώς και θα μειώσουν το εισόδημα όλων μας...εμας που δουλεύουμε ήδη, γιατι εσάς οι γονείς σας θα κάνουν το παν να μην σας λείψει τίποτα, ακόμα και αν αυτοί κάνουν 2ρη δουλειά...Όμως είναι αναγκαία..γιατι η μοναδική ενναλακτική που έχουνε είναι να διώξουν από το δημόσιο περί του 100.000 υπαλλήλους σε πρώτη φάση...οι οποίοι μπήκαν με γνωριμίες όλα αυτά τα χρόνια...είσαι σίγουρος ότι κανείς φίλος/γνωστός σου δεν θα είναι μέσα σε αυτούς? Σκέψου καλά πριν απαντήσεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Διαφορετικέ", μια φορά πέρασα από το καινούργιο κτίριο για να μου υπογράψει ένα χαρτί ένας καθηγητής και έμεινα έκπληκτος! Δεν πίστευα ότι ήμουνα σε Ελληνικό πανεπιστήμιο. Επίσης, στο ισόγειο, το οποίο για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση του είναι υπερηψωμένο, έχει εργαστήρια, αίθουσες κτλ...τα οποία είναι ίσως τα πιο ωραία αυτή την στιγμή στο Πολυτεχνείο...αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επειδή το λέτε πολλοί θέλω να σας ενημερώσω οτί είμαι 6ο έτος και χρωστάω 2 μαθήματα για το πτυχίο. Έκανα αυτό το βίντεο γιατί πραγματικά βλέπω την πρόκληση μπροστά στα μάτια μου. Βλέπω το μέλλον μου αβέβαιο. Βλέπω τον πρύτανη του Π.Κ με νέα mercedes ενώ εγώ είμαι στην εστία από το πρώτο έτος. Αυτό είναι απελπισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό είναι το τραγικό ρε παιδιά , οτί ο φίλος από πάνω που μπήκε μία φορά στο κτήριο χρησιμοποιεί ως επιχείρημα οτί το κτήριο είναι υπερυψωμένο. Αν είναι δυνατόν. Δείτε τα επιχειρήματα σας. Μιλήστε με αποδείξεις και τεκμήρια. Δείτε το βίντεο και κρίνετε μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και κάτι ακόμη για το φίλο που είπε το οτί το 5% θυμίζει χούντα. Θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση. Το 5% είναι που απεργεί, το 5% είναι που αντιδρά στα νέα μέτρα ,το 5% είναι που δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει αύριο, το 5% είναι που βρίζει και απεχθάνεται τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας μας;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σκέψου ότι άλλοι δεν είναι σε εστία και πληρώνουν...σκέψου ότι στο εξωτερικό πληρώνουν για να είναι σε εστία...άρχισε να σκέφτεσαι τι θα μπορέσεις να κάνεις όταν με το καλό τελειώσεις που να είναι όντως "διαφορετικό" αν βρείς το διαφορετικό θα αλλάξει η ζωή σου γιατί θα πληρώνεσαι καλά...όσο για τον Πρύτανη που λές...ίσως και αυτός κάποτε να ήταν σε μια εστία...και να έλεγε τα ίδια που λές...Ξέρεις πόσοι σαν και εσένα πήγαν με υποτροφίες στο MIT? Πολλοί...και κάπου εκεί ξεχάσανε αυτά που λέγανε 1-2 χρόνια πρίν, γιατί όταν αποφοίτησαν άρχισαν να πέρνουνε $100.000 και τώρα κοιτάνε πίσω και λένε μεταξύ τους.."Θυμάσαι αυτά που λέγαμε στα 20 μας? Πως αλλάζουν τα πράγματα? Πόσους πρέπει να απολύσουμε φέτος?" Και άσε αυτούς που είναι στο εξωτερικό. Ξέρεις ότι απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης που ήταν πρώτοι στις καταλήψεις τώρα βγάζουν πάνω από 100.000 ευρώ στην Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ναι ρε παιδιά τότε τι συζητάμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία;; Για ποια δικαιώματα μιλάμε;; Είμαστε τραγικοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπον εγω κλεινω εδω . (Ο Φοιτητης απο Κοζανη ειμαι) . Ειλικρινα φιλε Dorko το video το εχω δει πανω απο 5 φορες και προσπαθω να δω τις ατελειες του . Τωρα εσυ εισαι μεσα και βλεπεις καποια πραγματα καλυτερα . Αλλα θα ηθελα να το ονομασεις σκανδαλο οταν ο καθηγητης εχει 40τμ γραφειο ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ . Τωρα οσον αφορα τις σπουδες σου . ΟΚ φιλε δεν ειναι και το καλυτερο να καθεσαι +1 χρονο απο το κανονικο και να χρωστας ακομα μαθηματα . Τελος μηπως σε τσουζει που ο πρυτανης ειναι τοσο καταξιωμενος που εχει καταφερει να εχει mercedes ενω εσυ εχει ??? Φιλε αν θες κατι πραγματικα ολα γινονται . Τωρα αυτα που λες περι αβεβαιο μελλον κλπ εγω τα ακουω βερεσε . Δεν ξερω αν εχεις ψαξει ποτε αλλα για να ξερεις ενας ΗΜΜΥ χωρις master και πτυχιο με 5 ελαχιστο μισθο που μπορει να παρει ειναι 1200Ευρω . Αρκετα χρηματα για εργενη .
    Αυτα απο μενα . Καληνυχτα σας και καλη σταδιοδρομια ευχομαι σε ολους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και ενα τελευταιο φιλε στην Κοζανη δεν εχουν διανοηθει καν να φτιαξουν εστιες ετσι ειμαι αναγκασμενος για να σπουδασω να πληρωνω και 250 ευρω ενοικιο ( λιγα σε σχεση με αλλες περιοχες) + ρευματα ,νερα, κλπ . Για αυτο φιλε μου ακου αυτο που σου λεω . Αρχοντες ειστε εκει κατω . Αφηστε τα παραπονα και κοιτατε να διαβαζετε να βγαλετε περηφανους τους γονεις σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Aγαπητέ φίλε από Κοζάνη. Πες μου τι σχολή , τι έτος είσαι και πόσα χρωστάς. Μετά μπορεί να σου φανεί άσχημο οτί κάποιος έβγαλε το ΗΜΜΥ σε 6 χρόνια. Κι όσο για τον καταξιωμένο πρύτανη...Ναι βέβαι ζηλεύω έναν άνθρωπο που με κρατικά χρήματα παίρνει mercedes. Και βέβαια ζηλεύω έναν άνθρωπο με τέτοιο θράσσος... Ευχαριστώ... Καληνύχτα και σ εσένα φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ειμαι στο Τμημα Μηχανικων Πληροφορικης και Τηλεπικοινωνιων στο Πανεπιστημιο Δυτικης Μακεδονιας (Πολυτεχνικη Σχολη) 1ο Ετος και μεχρι στιγμης δεν χρωσταω τιποτα . Και οσον αφορα τον πρυτανη . Ο πρυτανης εχει κουραστει πολυ μα πολυ για να παρει αυτα τα χρηματα . Αμα ησουν στην θεση του θα σκεφτοσουν για ποιο λογο παιρνεις τοσα χρηματα . Ας μην βλεπουμε τα παντα μονοπλευρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με το 5% αναφέρθηκα σε συγκεκριμένη περίπτωση (ΚΚΕ) όπου αν είναι δυνατόν..βγήκαν στο κεντρικό δελτίο του MEGA..και μας είπανε κατάμουτρα ότι δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και σωστό είναι μόνο ότι πιστεύουν αυτόί...Συγνώμη τότε τι κάνουν στην Βουλή των Ελλήνων? Το χειρότερο όλων και εκεί αναφέρθηκα στην Χούντα...Φασισμό, όπως θές πές το..είναι ότι πάνε 100 άτομα..άντε να ναι 150..και κλείνουν την είσοδο των Υπουργείων...το Σύνταγμα...κτλ...και εκμεταλλεύονται δηλαδή το ότι σε καιρό δημοκρατίας οι υπόλοιποι τους σεβόμαστε...στην δημοκρατία που αυτοί δεν αναγνωρίζουν...

    Κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει..απλά άλλοι προσπαθούν να δούν τι θα κάνουν για να το αντιμετωπίσουν...δεύτερη δουλειά, αύξηση παραγωγικότητας, κτλ..και άλλοι κάθονται και κλαίγονται..και όταν σε 1-2 χρόνια οι πρώτοι θα έχουν καταφέρει να έχουν κάποια χρήματα στην άκρη, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, κτλ..οι δεύτεροι ακόμα θα μουρμουρίζουν και θα τα έχουν με τους πρώτους και θα τους φθονούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε φίλε από Κοζάνη είσαι σοβαρός;;; Δηλαδή οκ πες οτί ζεις με 250 ευρώ κι όλοι οι άλλοι ζουν με 800, αλλά ένας ζητιάνος ζει με 50, εσύ υποθέτω οτί θα πεις βρε καλά είμαι εγώ με 250 ευρώ , βασιλιάς.

    Ενημερωτικά φίλε μου αυτό είναι ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ. Δεν έχεις μέλλον φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δηλαδή όσο σου κόβουν το μισθό εσύ τόσο περισσότερο θα προσπαθείς να βγάζεις τα ίδια χρήματα με πριν χωρίς να αντιδράς. Ε τότε με απλά μεθηματικά θα καταλήξεις να δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο και να απολαμβάνεις το βιασμό που σου κάνουν.

    Μπράβο φίλε μου. Ωραία νοοτροπία αυτή για ένα νέο άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Βασικα ο Ανωνυμος που εγραψε αυτα περι ματαιοδοξιας παιζει να κοιταξε απλα μονο το τελευταιο μου σχολιο και τιποτα παραπανω . Εγω απλα ηθελα να τονισω οτι εγω δεν εχω εστια και αναγκαζομαι και πληρωνω για να σπουδασω . Ενω αλλοι που εχουν εστιες και ΣΧΟΛΑΡΕΣ εχουν και παραπονα . Αυτο ειναι Ματαιοδοξια φιλε μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ξέρεις φίλε μου ότι η Πρύτανης του Harvard πέρνει μισθό 800.000 δολλάρια?

    Τώρα αν ο Πρύτανης του Π.Κ. ή ο κάθε πρύτανης στην Ελλάδα που πέρνει 50.000-60.000 ευρώ (υποθέτω δηλαδή, ίσως και λιγότερα) του δίνουν και μια Mercendes για όσο καιρό είναι Πρύτανης...δεν είναι και τόσο τραγικό,ε? Διάβασε, κάνε μεταπτυχιακό, κάνε διδακτορικό, πέρασε πολλά χρόνια με χαμηλό μισθό, να γίνεις Πρύτανης και εσύ. και αν σου πούνε να πάρεις και ένα αμάξι πες τους όχι. Αλλά κάτι μου λέει ότι σε 2-3 χρόνια θα βγάζεις πολλά περισσότερα από τον Πρύτανη και θα τα έχεις ξεχάσει όλα αυτά.

    Από περιέργεια, τι Mercendes του πήρανε? Γιατί έχει από A-class, μέχρι άλλες που κάνουν πάνω από 100.000 ευρώ. Αν πήρε των 100k τότε sorry για τα παραπάνω, ίσοως έχεις δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαίρομαι για το σχόλιο ακριβώς από πάνω. Η mercedes κοστίζει κάπου στις 90000 ευρώ. Δε νομίζω να είναι λίγα ρε παιδιά. Δε συμφωνείτε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. h8ela na ksera poios kafros einai autos pou PHRE TH MIZA kai to sxediase!!
    kai ka8olh th diarkeia sxediasmoy kai kataskeuhs, kanenas apo tous prutanikous den htan ekei na epiblepei, na rwtaei ktl ??

    Kataplhktiko ktirio kurioi....gia KSENODOXEIO.....giati profanws me 120 dwmatia, gia grafeia mallon 120 dwmatia me krebatia 8a eprepe na einai....kai apo leitourgikothta ..skizei!!! eidika sto telos, ta paidia tou video anarwtiountai ti einai h ai8ousa me tis 2 portes. mA, O PRWINOS MPOUFES RE XAZA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. pragmatika opoios to kserei apo konta tha diapistosei pos ola auta pou anaferonte einai alitheia. Tha mporouse na einai kata poli kalitero.

    Krima pantos. eno einai kati kainourgio na min einai toso leitourgiko.

    Gia paradigma ta ergastiria tou MHL einai mia tripa stin kirioleksia,,, kathonte kai apo tis 2 plevres stous pagous ergasias kai kleinei o diadromos,

    Pragmatika san filaki einai..
    Makari omos na to diatirisoume toso katharo opos to paralavame,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Και πάλι, θα προτιμούσες να του δίνουν κάθε χρόνο μισθό αν όχι 800.000...200.000-300.000 εύρώ ή να του δίνουν 50.000-60.000 και μια στο τόσο ας πέρνει και ένα αμάξι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ε φίλε είσαι τραγικός. Τι λες ρε αγόρι μου; Τι λες;
    Πάντως πληροφοριακά του δίνουν 300000 και μια mercedes για καβάτζα.
    Και πάλι η τραγικότητα σου είναι απίστευτη..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φίλε μου, επειδή έγραψες για τις 24 ώρες σε απάντηση σε ένα σχόλιο που έκανα, σε πληροφορώ γιατί μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι συμβαίνει και ότι αυτή την φορά δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

    Το Κράτος χρωστάει λεφτά τα οποία πιστεύω οτι συμφωνείς ότι πρέπει να τα επιστρέψουμε καθώς δεν είμαστε μόνοι μας στον κόσμο. Κάπου πρέπει να τα βρούνε. Τώρα θα μου πείς ας κόψουνε πρώτα τον μισθό των βουλευτών. Ας μειώσουν τον αριθμό τους, κτλ. Άντε και τα έκαναν, πάλι θα χρωστάμε...γιατί έχουμε τις περισσότερες Porsche κατά κεφαλή στην Ευρώπη, γιατί θέλουμε όλοι ρούχα εισαγωγής, κτλ..όλα αυτά σημαίνουν ότι τα χρήματα φεύγουν από την Ελλάδα...και επειδή δεν παράγουμε τίποτα δεν επιστρέφουν ποτέ...τον τουρισμό ξεχάστε τον...η Τουρκία είναι top προορισμός πλέον...γιατί εκεί δεν τους "ληστεύει" τους τουρίστες κάθε κουτοπόνηρος...

    Αναγκαστικά λοιπόν η Κυβέρνηση χαμηλώνει τους μισθούς για να μην απολύσει και κάνει τα πράγματα χειρότερα...

    Και όσες πορείες να κάνεις δεν πρόκειται να κάνει πίσω, γιατί αν κάνει πίσω σε έναν τότε θα πρέπει να κάνει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

    Και αν δεν συμφωνήσει με Δ.Ν.Τ./ Ε.Ε / Ε.Κ.Τ. θα πρέπει να δανειστεί από την αγορά με επιτόκιο πάνω από 10%. Και τότε είναι που θα χρωστάνε μέχρι και τα δισέγγονα μας...και μια ζωή θα ξεπληρώνουμε τόκους...και από 6% του ΑΕΠ που χρειαζόμαστε τώρα, θα πάμε πάνω από 10%...

    Εγώ λοιπόν αν χρειαστεί να δουλέψω 24 ώρες ακόμα και αν δεν θέλω να το κάνω θα βάλω το κεφάλι κάτω και θα δουλέψω και θα πάω φαγητό στο σπίτι μου...ενώ εσένα θα σου φταίνε πάντα οι άλλοι...

    Αυτά και καληνύχτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ρε παιδιά δεν ξέρω πόσα πέρνει ένας Πρύτανης, αλλά είναι Πρύτανης ο άνθρωπος. Αυτό σημαίνει ότι είναι σαν να λέμε Πρόεδρος ή Διοικητής ενός οργανισμού ο οποίος έχει έναν Α-μεγάλο αριθμό εργαζομένων και όχι μόνο καθώς υπάρχουν και οι φοιτητές. Πόσα πέρνουν λοιπόν σε ανάλογες θέσεις ας πούμε του ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, κτλ? Ασε που σε αυτούς δίνουν και σπίτι (ίσως και στον Πρύτανη, δεν ξέρω), πιστωτικές κάρτες, κινητό, bonus, κτλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τότε μάλλον έχετε τη νοοτροπία θύματος.

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΓΑΛΩΣΑ Σ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ (ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ _ΑΜΑΝΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τότε φύγε από την Ελλάδα και πήγαινε να δουλέψεις στο εξωτερικό να σε δώ..αλλά να ξέρεις ότι εκεί δεν έχει μονιμότητες...έχει αξιολογήσεις, κτλ., κτλ. Αν πας σε μια δημόσια υπηρεσία στην Αγγλία όπου έζησα κάποια χρόνια θα μπεις και οι υπάλληλοι θα σου χαμογελάσουν και θα σε εξυπηρετήσουν...εδώ νομίζουν ότι σου κάνουν χάρη...πας και φοβάσαι μήπως σε δείρουν επείδη τους διέκοψες από το μήνυμα που έγραφαν στο κινητό ή από το τσιγάρο που κάπνιζαν μέχρι πριν λίγο καιρό...αυτοί σε άλλες χώρες απλά θα ήταν σπίτι τους....και θα ήταν στο γραφείο μόνο αυτοί που δουλέουν τις 8 ώρες που πρέπει να δουλεύουν....εδώ καθαρά άντε να δουλεύουν 2-3 ώρες..όχι όλοι αλλά πάνω από το 70%....και έτσι έχουμε 3-4 άτομα να κάνουν την δουλειά ενός και πάλι να παραπονιούνται..πώς γίνεται δηλαδή να έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων με Αγγλία και Γερμανία που ο αριθμός στις πρωτεύουσες τους μόνο ξεπερνάει τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας ποτέ δεν το κατάλαβα..Απλά μαθηματικά... ή έχεις έναν υπάλληλο που δουλεύει πραγματικά 8 ώρες και μπορείς να του δίνεις 2.000 ευρώ το μήνα..ή έχεις 2 που κάνουν ότι δουλεύουν 8...δουλεύουν 4 και τους δίνεις από 1000 ευρώ τον μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Για τα παράθυρα στις αίθουσες δεν έχω να πώ κάτι, είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας νοιάζει.
    Καθώς και το ότι είναι υπόγειο, δεν ειναι με σωλήνες κλπ πάνω απο τους διαδρόμους όπως παρουσιάστηκε, εκτός κ αν το βιντεο πάρθηκε οταν το κτήριο ήταν υπο κατασκευή (οτι υπάρχουν βέβαια σκοτεινοί κ άχρηστοι διάδρομοι, είναι γεγονός!)



    Όμως!!

    To εργαστήριο του mhl που αναφέρθηκε, είναι όντως υπερβολικά μικρό αν σκεφτούμε πόσα άτομα κάνουν εκεί μάθημα.

    Ένα άλλο θέμα είναι οτι ο εξοπλισμός (του mhl και των περισσότερων εργαστηρίων) παρέμεινε ο ίδιος, απαρχαιωμένος που υπήρχε και στα παλαιότερα κτήρια (που, εδω που τα λέμε, δεν ήταν και τόσο μικροί οι χώροι)

    Η υπερβολική έμφαση που δώθηκε στα γραφεία των καθηγητών, είναι γεγονός!! και δεν είναι εξήγηση για τη χλιδή ο κόπος που έκαναν για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται, πολύς κόσμος προσπαθεί να πετύχει στη ζωή αλλά οι αμοιβές ποικίλουν.


    Επειδή άκουσα κάτι για το οτι είμαστε τυχεροί που οι στέγες δε στάζουν, αυτός που το έγραψε, έχει ιδέα πως είναι τα παλαιότερα κτήρια οπου ακόμα γίνεται μάθημα??
    Παρεπιπτόντως, ηλεκτρονικοί είμαστε και δεν ξέρουμε απο δόμηση, αλλά τα κτήρια είναι μεν χλιδάτα, αλλα κακοφτιαγμένα και με ελλατώματα! ίσως ένα κλασικό δημόσιο κτήριο, αν με αυτό που λέω δεν θίγεται άλλο θέμα.

    Οι (3!!) αίθουσες μας (αδιαφορούμε οτι δεν έχουν παράθυρα) δεν έχουν ουδεμία εγκατάσταση που θα βοηθούσε την παρουσίαση του μαθήματος (ένα projector ας πούμε, που οι καθηγητές μας ξέρουν πόσο τους χρειάζεται) αντ' αυτού, έχουν μικρους κακοφτιαγμένους πίνακες και εντελώς άχρηστα-τοποθετημένο πανί για διαφάνειες.

    Ούτε καν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνηκτική οταν οι αίθουσες αυτές είναι γεμάτες με κόσμο.

    Οι άλλες 2 αίθουσες που έχει το κτήριο, δεν χωρούσαν μέσα, με τόσα γραφεία και τις έκαναν έξω, στο γκαράζ!!

    και μιας και ανέφερα 3+2=5 αίθουσες, ενημερωτικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ!!
    Πέρα απο τα εργαστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν εκει, απο τα παλαιότερα κτήρια μονο και μόνο για να είναι όλα μαζεμένα, το κτήριο προσφέρει στους φοιτητές 5 αίθουσες!! (α, και το αμφιθέατρο που παραμένει κλέιστό για εκδηλώσεις)

    Όπως και παλαιότερα, οι αίθουσες ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ!!
    το (για 'μενα κακοφτιαγμένο) πρόγραμμα μας, απλώνεται στις διαθέσιμες ώρες και αίθουσες..

    Το αμφιθέατρο που μας κρατάνε κλειστό, μπορεί να είναι υπερβολικά χλίδάτο, αλλα είναι και παντελώς άχρηστο!! κατ' αρχας, είναι το 1/3 του παλαιότερου αντίστοιχου αμφιθεάτρου (Α2)


    Όπως είδα και στο βίντεο, υπάρχουν και άπειρες σπατάλες χώρου και κατασκευών! τεράστιοι διαδρομοι εκει που δε χρειάζονται, σχεδιαστικά εκκεντρικές σκάλες, γεφυράκια και εσωτερικοί κήποι, ενώ το κτήριο δεν είναι κάν πρακτικό

    (παρεπιπτόντως.... μπορεί κάποιος να μου υποδείξει μια διαδρομή προς στις εξωτερικές αίθουσες, ή απο το γκαράζ στο εσωτερικό του κτηρίου που να μη βρέχεσαι το χειμώνα?)

    Α, και εκείνα τα αναξιοποίητα 120τ.μ. με τις 2 πόρτες που είδα στο βιντεο, είναι μια πρακτικά αποτυχημένη έξοδος κινδύνου!! αν πάει να δεί κανείς απο κοντά πως είναι, απο που ξεκινάει και που καταλήγει, θα καταλάβει γιατί τη θεωρώ αποτυχημένη (ίσως υποκειμενική άποψη)

    Όσο για το υπόγειο, κάποιος είπε οτι είναι υπερηψωμένο κλπ... το τελευταίο επίπεδο, (επίπεδο 0) όπου βρίσκονται όλα τα εργαστήρια και μια απο τις 3 εσωτερικές αίθουσες απο τη νότια πλευρά είναι υπογειο και απο τη βόρεια ισόγειο (όχι υπερηψωμένο) που βλέπει στο γκαράζ.




    Συγνώμη για τη μακρηγορία, (το διάβασμα είναι προαιρετικό)
    ..όπως όλοι κι εγώ πίστευα οτι όταν θα μεταφερθούμε στα νέα κτήρια θα λυθούν τυχόν προβλήματα απο τις λίγες/κακής ποιότητας αίθουσες.
    Όταν τελικά έγινε η μετακόμηση, όλοι καταλάβαμε πόσο λίγο άξιζε!


    απο το να αποκτήσουμε ένα τόσο εντυπωσιακό κτήριο γραφείων, υπήρχαν σοβαρότερα θέματα στο πολυτεχνείο όπως οι εστίες, οι περικοπές λόγω κρίσης ή οι συγκοινωνίες μας, αλλα οι φοιτητές είναι χωμένοι πίσω απο τις παρατάξεις και οι καθηγητές πίσω απο τα γραφεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Για τα παράθυρα στις αίθουσες δεν έχω να πώ κάτι, είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας νοιάζει.
    Καθώς και το ότι είναι υπόγειο, δεν ειναι με σωλήνες κλπ πάνω απο τους διαδρόμους όπως παρουσιάστηκε, εκτός κ αν το βιντεο πάρθηκε οταν το κτήριο ήταν υπο κατασκευή (οτι υπάρχουν βέβαια σκοτεινοί κ άχρηστοι διάδρομοι, είναι γεγονός!)



    Όμως!!

    To εργαστήριο του mhl που αναφέρθηκε, είναι όντως υπερβολικά μικρό αν σκεφτούμε πόσα άτομα κάνουν εκεί μάθημα.

    Ένα άλλο θέμα είναι οτι ο εξοπλισμός (του mhl και των περισσότερων εργαστηρίων) παρέμεινε ο ίδιος, απαρχαιωμένος που υπήρχε και στα παλαιότερα κτήρια (που, εδω που τα λέμε, δεν ήταν και τόσο μικροί οι χώροι)

    Η υπερβολική έμφαση που δώθηκε στα γραφεία των καθηγητών, είναι γεγονός!! και δεν είναι εξήγηση για τη χλιδή ο κόπος που έκαναν για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται, πολύς κόσμος προσπαθεί να πετύχει στη ζωή αλλά οι αμοιβές ποικίλουν.


    Επειδή άκουσα κάτι για το οτι είμαστε τυχεροί που οι στέγες δε στάζουν, αυτός που το έγραψε, έχει ιδέα πως είναι τα παλαιότερα κτήρια οπου ακόμα γίνεται μάθημα??
    Παρεπιπτόντως, ηλεκτρονικοί είμαστε και δεν ξέρουμε απο δόμηση, αλλά τα κτήρια είναι μεν χλιδάτα, αλλα κακοφτιαγμένα και με ελλατώματα! ίσως ένα κλασικό δημόσιο κτήριο, αν με αυτό που λέω δεν θίγεται άλλο θέμα.

    Οι (3!!) αίθουσες μας (αδιαφορούμε οτι δεν έχουν παράθυρα) δεν έχουν ουδεμία εγκατάσταση που θα βοηθούσε την παρουσίαση του μαθήματος (ένα projector ας πούμε, που οι καθηγητές μας ξέρουν πόσο τους χρειάζεται) αντ' αυτού, έχουν μικρους κακοφτιαγμένους πίνακες και εντελώς άχρηστα-τοποθετημένο πανί για διαφάνειες.

    Ούτε καν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνηκτική οταν οι αίθουσες αυτές είναι γεμάτες με κόσμο.

    Οι άλλες 2 αίθουσες που έχει το κτήριο, δεν χωρούσαν μέσα, με τόσα γραφεία και τις έκαναν έξω, στο γκαράζ!!

    και μιας και ανέφερα 3+2=5 αίθουσες, ενημερωτικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ!!
    Πέρα απο τα εργαστήρια τα οποία μεταφέρθηκαν εκει, απο τα παλαιότερα κτήρια μονο και μόνο για να είναι όλα μαζεμένα, το κτήριο προσφέρει στους φοιτητές 5 αίθουσες!! (α, και το αμφιθέατρο που παραμένει κλέιστό για εκδηλώσεις)

    Όπως και παλαιότερα, οι αίθουσες ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ!!
    το (για 'μενα κακοφτιαγμένο) πρόγραμμα μας, απλώνεται στις διαθέσιμες ώρες και αίθουσες..

    Το αμφιθέατρο που μας κρατάνε κλειστό, μπορεί να είναι υπερβολικά χλίδάτο, αλλα είναι και παντελώς άχρηστο!! κατ' αρχας, είναι το 1/3 του παλαιότερου αντίστοιχου αμφιθεάτρου (Α2)


    Όπως είδα και στο βίντεο, υπάρχουν και άπειρες σπατάλες χώρου και κατασκευών! τεράστιοι διαδρομοι εκει που δε χρειάζονται, σχεδιαστικά εκκεντρικές σκάλες, γεφυράκια και εσωτερικοί κήποι, ενώ το κτήριο δεν είναι κάν πρακτικό

    (παρεπιπτόντως.... μπορεί κάποιος να μου υποδείξει μια διαδρομή προς στις εξωτερικές αίθουσες, ή απο το γκαράζ στο εσωτερικό του κτηρίου που να μη βρέχεσαι το χειμώνα?)

    Α, και εκείνα τα αναξιοποίητα 120τ.μ. με τις 2 πόρτες που είδα στο βιντεο, είναι μια πρακτικά αποτυχημένη έξοδος κινδύνου!! αν πάει να δεί κανείς απο κοντά πως είναι, απο που ξεκινάει και που καταλήγει, θα καταλάβει γιατί τη θεωρώ αποτυχημένη (ίσως υποκειμενική άποψη)

    Όσο για το υπόγειο, κάποιος είπε οτι είναι υπερηψωμένο κλπ... το τελευταίο επίπεδο, (επίπεδο 0) όπου βρίσκονται όλα τα εργαστήρια και μια απο τις 3 εσωτερικές αίθουσες απο τη νότια πλευρά είναι υπογειο και απο τη βόρεια ισόγειο (όχι υπερηψωμένο) που βλέπει στο γκαράζ.




    Συγνώμη για τη μακρηγορία, (το διάβασμα είναι προαιρετικό)
    ..όπως όλοι κι εγώ πίστευα οτι όταν θα μεταφερθούμε στα νέα κτήρια θα λυθούν τυχόν προβλήματα απο τις λίγες/κακής ποιότητας αίθουσες.
    Όταν τελικά έγινε η μετακόμηση, όλοι καταλάβαμε πόσο λίγο άξιζε!


    απο το να αποκτήσουμε ένα τόσο εντυπωσιακό κτήριο γραφείων, υπήρχαν σοβαρότερα θέματα στο πολυτεχνείο όπως οι εστίες, οι περικοπές λόγω κρίσης ή οι συγκοινωνίες μας, αλλα οι φοιτητές είναι χωμένοι πίσω απο τις παρατάξεις και οι καθηγητές πίσω απο τα γραφεία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. xm..120 grafeia k ta misa adeia...xm k xana xm..loipon paides komena ta asteia iparhei krisi oikonomiki...metatropi twra se hotel imiparomonis me antagwnistikes times xlida ehei ap oti vlepw..opote tha ehete stadar kerdos..(ipopsin thelw miza gia sas edwsa tin idea..monahofaides lol )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. sxetika me tis sygoinonies....Mipos thelete k taxi na sas metaferei opote thelete kai opou thelete dorean? Mipos tha prepei na einai pliromena k ta eisitiria sas apo/pros to spiti sas gia osous den eisaste apo ta Xania? Ti allo tha akousoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μπα σιγά μωρέ τώρα. Δε λέει κι άλλα έξοδα.
    Εγώ λέω να σταματήσουν τα λεωφορεία και να πηγαίνουμε με τα πόδια. 14 χιλιόμετρα τη μέρα και γαμώ τη γυμναστική!! Δε συμφωνείς φίλε μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. έλεος... καταλήγουμε να κλαιγόμαστε για τα αυτονόητα ώρες-ώρες!!

    πήγαν την τιμή του εισιτηρίου για πολυτεχνείο 2,5 φορές πάνω, μας περιορίζουν το πλήθος των εκτυπώσεων,
    οποιαδήποτε εξέλιξη σε εγκαταστάσεις, εργαστήρια, υποδομές απλά δε γίνεται...


    Το μόνο επίπεδο που ανεβαίνει σε αυτή τη σχολή είναι το επίπεδο δυσκολίας.. που απο εξάμηνο σε εξάμηνο τα μαθήματα ζορίζουν ολοένα και περισσότερο!!

    ...α, και το εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό, μπορείς να πεις οτι βελτιώνεται συνεχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Οι γκαιμπελιστες μας πληροφορουν για το κτιριο. Αφηστε ρε παιδια σας μαθαμε. Λασπη και ακατασχετη φλυαρια ειστε. Για την αληθεια: Το κτιριο εχει 65 )και οχι 120) γραφεια με 1755 τ.μ., 14 εργαστηρια με 3.442 τμ, 729 τμ αποθηκευτικους χωρους, 5 αιθουσες διδασκαλιας, 1 αμφιθεατρο, 2 Γραμματειες, 1 κυλικειο και στεγασμενο χωρο σταθμευσης για 340 αυτοκινητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Προς τους αγωνιστές του TUC:
    1) Ακόμα και στα καλύτερα κτήρια (συμπεριλαμβανωμένων και αυτών του εξωτερικού) άμα ψάξεις, θα βρεις ατέλειες.

    2) Που χρειάζονται τα παράθυρα στις αίθουσες διδασκαλίας? Για να μπουκάρουν τα αναρχοκομμούνια από τα παράθυρα πιο εύκολα και να κλέβουν προτζέκτορες κλπ? Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά για τις λίγες ώρες που κρατάει ένα μάθημα.

    3) Το βίντεο είναι αισχρό και είναι χαρακτηριστικό της κνήτικης προπαγάνδας που ακόμα καλά κρατεί στο TUC. Πήγαν και τράβηξαν σε βίντεο ότι λαγούμια είχε το κτήριο και τα παρουσίασαν ως κύρια είσοδο στις αίθουσες διδασκαλίας. Αγωνιστές, υπάρχει και κανονική πόρτα για τις αίθουσες. Αυτές που δείχνετε είναι διάδρομοι για άλλες περιστάσεις.

    4) Ας φροντίσουν οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι (που λέει και ο Πατέλης) των κομματικών παρατάξεων να συμπεριφερθούν στο κτήριο σαν να είναι το σπίτι τους και όχι ο χώρος που βγάζει τα απωθημένα του το κάθε κομπλεξικό πλουσιόπαιδο που ψάχνει τρόπους να κάνει την επανάστασή του, κολλώντας αφίσες, γράφοντας με σπρέι κλπ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παρουσιάσεις τις ιδέες σου, πχ web.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Καλά τα λέει ο φίλος από πάνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Τα γραφεία είναι 27 τετραγωνικά. Υπάρχουν και μεταπτυχιακοί φοιτητές με θέα θάλασσα ενώ καθηγητές με θέα "από την άλλη μεριά".

    Τα γραφεία δεν είναι 120 - καλά καλά δεν υπάρχουν 120 καθηγητές σε όλο το Πολυτεχνείο. Τα γραφεία είναι όσα τα μέλη ΔΕΠ του Γενικού Τμήματος και του τμήματος ΗΜΜΥ. Τα υπόλοιπα είναι εργαστήρια και γραφεία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.
    Πολλά από τα μέλη ΔΕΠ δεν είχαν γραφεία για χρόνια. Στοιβαγμένοι 2 και 3 μέσα σε δωμάτια των 10 τετραγωνικών - αλλά αυτό δεν πείραζε των καταγγέλοντα....

    Προτείνω για να λυθεί το σκάνδαλο, να ανυψωθεί υψηλό τοιχίο που να κόβει όλη τη θέα του κτιρίου. Απαράδεκτο, σε εποχή κρίσης, κάποιος να έχει παράθυρα και θέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. eimai foithtria tou hmmy,mh komatikopoihmenh kai afou te8hke kai zhthma aiwniwn foithtwn,eimai kai 5eths epi ptuxio!kai meta thn suntomh perigrafh ths akadhmaikhs mou katastashs exw kai egw na pw ena ntroph gia to kainourgio kthrio twn hmmy pou edw kai 10 xronia ftiaxnetai gia na stegasei 20 ka8hghtes!oso ta peri kozanhs kai allwn panepisthmiwn tou e3wterikou elpizw na katalabainoun kai autoi pou ta grafoun oti einai pragmatika geloia epixeirhmata,to 8ema den einai na sugkrinoume tis egkatastaseis mas me alles gia na doume an einai kaluteres h xeiroteres,to 8ema einai an oi egkatastaseis einai oi beltistes gia tis anagkes tou tmhmatos mas!kai den einai!!
    ps1.h arxitektonikh psaxnei akoma to kthrio ths!
    ps2.dorko egw se paw kai as me poun kommatoskulo edw mesa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Βασικά ότι κτίριο και να φτιάξουνε ακόμα και το πιο λειτουργικό, το πιο γαμάτο, με πάρκινγκ μόνο για φοιτητές, με 120 αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. οι παρατάξεις πάλι μπουρδέλο θα το κάνουνε. Οπότε ρε φιλαράκι γνώμη μου είναι οτι ο μόνος λόγος που πόσταρες αυτό το βιντεακι και όλα αυτά που λες(εσύ και κάποιοι άλλοι) είναι για να προβάλεις μια ιδεολογία που κάποιοι σου έχουν βάλει στο μυαλό για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα (καλα - κακα). Επαναστάτης χωρίς αιτία είσαι γιατί απλά είσαι χωμένος μέσα στα ίδια σκατά με αυτούς(παρατάξεις-κομματα κτλ.), όσο λοιπόν και να πολεμάς τα σκατά με σκατά, όσο και να γκρινιάζεις για τα πάντα, όσο και να κατεβαίνεις σε πορείες η να κλείνεις πανεπιστήμια,να παίζεις ξύλο με τις άλλες παρατάξεις κτλ δεν θα αλλάξει τπτ γιατί και εσύ εξυπηρετείς κάποιου άλλου τα συμφέροντα. Αν κάτι χρειάζεται η Ελλάδα δεν είναι ούτε να βρει λεφτά ούτε να φτιάξει κτίρια το μόνο που χρειάζεται είναι κάποια στιγμή να τραβήξει ο κόσμος που δεν ανήκει σε κόμματα το καζανάκι. Εγώ μια συμβουλή μόνο μπορώ να σου δώσω σαν συνομήλικος (φαντάζομαι) φοιτητής που αντιμετωπίζει τις ίδιες καταστάσεις με 'σένα, αν θες να την καταλάβεις η όχι δική σου απόφαση και απόλυτα σεβαστή. Δεν γίνονται ΌΛΑ στην Ελλάδα για να στην φέρουν κάποιοι, μάθε να εκτιμάς ότι σου δίνεται αντί να κοιτάς μόνο τα αρνητικά του.

    Ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα κάποιον εκφράζοντας την ειλικρινή άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Το παραπάνω ποστ αναφέρεται σε αυτόν που τράβηξε (όχι ποσταρε λάθος μου)το βίντεο και σε κάποιους χρήστες που φαίνεται ξεκάθαρα ότι εκφράζουν μια κομματοποιημένη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πάλι τα ίδια ρε φίλε;;; Φτάνει πια. Ο καθένας έχει την άποψη του. Δεν έχει το δικαίωμα κανείς να του πει γιατί την έχει και να την αλλάξει. Μέχρι εδώ. Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;