Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

"Για τις φοιτητικές εκλογές"



Έλεος!!! Δεν πάει άλλο... Ντρέπομαι πραγματικά και συγχρόνως λυπάμαι για τη γενιά μου. Λυπάμαι που εχθές και μετά από όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, τα παιδιά της γενιάς μου πήγαν και στήριξαν την καταδίκη τους, πήγαν και στήριξαν τις παρατάξεις που πραγματικά που τους κέρασαν ένα ποτό , που τους κάλεσαν σ ένα πάρτυ , που υστερούν από ιδεολογία. Εώς πότε;; Εώς πότε θα είστε εύκολα θύματα;; Εώς πότε θα είστε πρόβατα;;; Αν και πρωτοετής βαρέθηκα τη χθεσινή μέρα να βλέπω κλόουν με μπλε και πράσινα μπλουζάκια να γυροφέρνουν ψηφοθυρικά τους χώρους του πανεπιστημίου για να μαζέψουν τα θύματα-ψηφοφόρους τους. Βαρέθηκα να βλέπω συμφοιτητές μου να περιμένουν απ έξω από το παραβάν και κάποιος άλλος να ψηφίζει γι αυτούς (χωρίς αυτούς) κι έπειτα να τους δίνει το σφραγισμένο φάκελο. Βαρέθηκα να βλέπω τη μέρα των εκλογών παιδιά τα οποία έβλεπα μόνο στις νυχτερινές εξόδους και όχι σε μαθήματα ή ,ακόμη πιο σημαντικό, σε συνελεύσεις να έρχονται και αποδεικνύωντας οτί είναι πραγματικά πρόβατα να φορούν πρασινογαλάζιες μπλούζες και να ψηφίζουν την πρασινογαλάζια παράταξη τους. Πώς αυτά τα παιδιά σχημάτισαν μία πολιτική άποψη με την μη συμμετοχή τους σε συνελεύσεις,σε συγκεντρώσεις;; Πώς;; Μήπως μ' ένα τσάμπα ποτάκι ή μ' ένα παρτάκι ή ακόμη και για τους πιο δύσπιστους με κανένα γκομενάκι της ΔΑΠάρας ή της ΠΑΣΠάρας;; Βαρέθηκα να βλέπω παιδιά που μ' ένα τηλεφωνο από κάποιον φίλο ανέβηκαν στη σχολή μόνο για να ψηφίσουν. Βαρέθηκα να βλέπω την ΠΑΣΠ να λέει οτί δεν είναι ΠΑ-ΣΟΚ και να βλέπει και ο πιο χαζός άνθρωπος του κόσμου οτί κάνει πλάτες στο ΠΑ-ΣΟΚ. Βαρέθηκα να ακούω τα πασπιτάκια να μεταφέρουν αυτούσια τα λόγια των φοιτητοπατέρων τους, αυτών των βολεμένων τύπων που από τώρα έχουν εξασφαλίσει το μέλλον τους ως ανταλλάσωντας μια θέση εργασίας με την προπαγάνδα που έχουν κάνει στα πανεπιστήμια. Βαρέθηκα να απογοητεύομαι από αυτά τα παιδιά. Τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν , τα παιδιά που σου γαμάνε το μέλλον με τις επιλογές τους. Μέχρι εδώ... Αυτοί που σας καθοδηγούν ,αυτοί που σας φημώνουν , αυτοί που σας κάνουν έρμαια , αυτοί αύριο μεθαύριο θα είναι βολεμένοι σε μία ωραία θεσούλα του δημοσίου ενώ εσείς θα ψάχνετε απεγνωσμένα για μία δουλειά των 300 ευρώ και τότε θα καταλάβετε πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ ήσασταν... Και τότε θα κοιτάξετε τον καθρέφτη και θα πείτε "Μπράβο μαλάκα , μπράβο πρόβατο ,ωραίες επιλογές έκανες" και το καλό είναι οτί εκεί θα έχετε δίκιο!!!

http://vrasmos.blogspot.com/2010/05/blog-post_8307.html

1 σχόλιο:

  1. εχεις πολυ δικιο ειμαι και γω βολεμενος φοιτητοπατερας Πασπιτης και γραφω στα @@ μου τα μαθηματα και το πτυχιο γιατι εχω εξασφαλισμενο μελλον..Μαλιστα μου πανε εξαρχης κανε πλατες στο ΠΑΣΟΚ και θα σε βαλουμε ιδιαιτερο του χρυσοχοιδη οταν τελειωσεις και για το πτυχιο μην σε νοιαζει τα χουμε κανονισει με το πρυτανη του δινουμε λιστα καθε χρονο μ αυτους που θελουμε να παρουν πτυχιο..Αληθεια λεω ρε βγαλτε καταγγελια αμεσως φλεβα χρυσου πετυχατε.....Ε ρε παπα που τρωτε μερικοι και μας το παιζετε και κουλτουριαρηδες και προβληματισμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;