Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Aγανακτησμένος πολίτης στα Χανιά.



Λοιπόν ζω στα Χανιά εδώ και 2 χρόνια λόγω της δουλειάς μου. Αυτά τα 2 χρόνια παραμονής μου στα Χανιά έχω ακούσει  πάνω από 50 περιστατικά εγκληματικών ενεργειών με νεκρούς ανθρώπους. Μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία έξαρση σε τέτοιου είδους φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Πραγματικά έχω αρχίσει και φοβάμαι ακόμη και για την ίδια μου τη ζωή. Παρά την υπερβολική αστυνομική δύναμη που περιπολεί νυχθημερών τόσο στην πόλη όσο και στα περίχωρα των Χανίων τα φαινόμενα αυτά μόνο που δεν ελλατώνονται. Κατά την άποψη μου 2 είναι οι λόγοι που προκαλούνται τέτοια φαινόμενα. Πολλές φορές κάνουμε κάτι για να εκμηδενίσουμε κάποια φαινόμενα και τα μέτρα που παίρνουμε φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Κι αυτό είναι ο πρώτος λόγος και πιο ασήμαντος. Δηλαδή όλη αυτή η αστυνομοκρατία που τον τελευταίο χρόνο υπάρχει στα Χανιά καλλιεργεί όλο και περισσότερο αυτά τα φαινόμενα. Δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι η παιδεία των κατοίκων της Κρήτης και ιδιαίτερα του νομού Χανίων και όχι του συνόλου αλλά αρκετών εξ αυτών. Αυτή η νοοτροπία των κατοίκων του νησιού πρέπει να αλλάξει. Η βεντέτα, η εκδίκηση, η μαγκιά του να κρατάς ένα Berreta ή ένα Glock στο ΄χερι κι όποιον πάρει ο χάρος πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να παρθούν μέτρα απ' όλους. Γονείς , πολιτεία , δημόσιες αρχές , εκπαίδευση καθώς και τα ίδια τα άτομα ευθύνονται γι αυτήν την τρομοκρατία...
Μην ξεχνάμε οτί στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά υπάρχει μεγάλη "άνθηση" ακροδεξιών οργανώσεων όπως Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές οργανώσεις.
Κάτι πρέπει να αλλάξει...κάτι πρέπει να εξελιχθεί...

http://vrasmos.blogspot.com/2010/05/blog-post_1670.html

8 σχόλια:

  1. Που τα είδες τα όπλα ρε φίλε;
    Που γυρίζεις τα βράδια;
    Ποια ασυνομία ρε φίλε;
    Τα 2 τζιπάκια των ΤΑΕ που υπάρχουν για ολόκλορο τον νομό;
    Θέλεις να μιλήσουμε για παιδεία; Για όπλα; Για μέτρα πόσα εγκλήματα γίνονται για λόγους τιμής στην κεντρική Ελλάδα και πόσα στην Κρήτη...
    Για κάνε μια βόλτα στην Ομόνοια ενα βράδυ...

    Προφανώς υπάρχει και εδώ η καφρίλα που υπάρχει σε κάθε τόπο. Αλλά έλεος πια....
    Μάθετε όλη την καραμέλα περι "βεντέτας" και το κοπανάτε συνέχεια, λες και δεν κάνουμε άλλη δουλειά, αλλά πυροβολάμε ο ένας τον άλλο.
    Και αυτή την άνθηση ρε φίλε των φασιστοειδών ...
    είναι το ίδιο έντονη όπως παντού, Όταν υπάρχουν δύσκολές εποχές πάντου ανθιζουν τα "μπουμπούκια"

    Σαν να μην τα μετράς καλά τα πράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ' αρχήν χαίρομαι που γράφονται σχόλια για την ανάρτηση. Είναι καλό να γίνει ένας διάλογος για το θέμα αυτό. Τα όπλα στην Κρήτη είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο. Το ξέρουμε όλοι οτί δεν εμφανίζονται μόνο στους πανέμορφους κρητικούς γάμους και γενικά σε τέτοιες ωραίες εκδηλώσεις των Κρητικών.
    Τώρα όσον αφορά την αστυνομία στην πόλη των Χανίων είναι κάτι παραπάνω από ασφυκτική. Το βράδυ και λίγο μετά τις 12 αν κάτσεις σε παγκάκι της πλατείας της Αγοράς θα παρατηρήσεις οτί συνεχώς παιρνούν περιπολικά και μηχανές της ασφάλειας,τουλάχιστον 1-2 κάθε λεπτό(εννοείται οτί δεν είναι άπειρα αλλά κάνουν μια ορισμένη διαδρομή). Μην κοιτάμε πόσα εγκλήματα γίνονται στην κεντρική Ελλάδα αλλά κοιτάμε το δικό μας τόπο. Και όσο να 'ναι έχει ένα μικρό πρόβλημα σ αυτό. Όσο για την άνθηση των φασιστοειδών αρκεί να πω οτί στα αποτελέσματα των εκλογών ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή είχαν αρκετά υψηλά ποσοστά σε σχέση με τις άλλες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας λες και τον δικό σου τόπο καταγωγής, αφού λες ότι ζεις στα Χανιά τα τελευταία 2 χρόνια λόγω δουλειάς, για να δούμε το πόσο ποιο ασφαλής είναι?
    Και τέλος πάντων αφού αντιμετωπίζεις πρόβλημα, μάζεψέ τα και πήγαινε εκεί. Για να έχεις όμως ακούσει όμως για 50 περιστατικά δολοφονιών, και για Berreta ή Glock φαντάζομαι τι δουλειά κάνεις. Της νύχτας και της και της παρανομίας, που σε ενοχλεί όπως λες και η "υπερβολική παρουσία της αστυνομίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H καταγωγή του αρθρογράφου είναι από την Κέρκυρα. Και όσο για το πολύ αυθαίρετο συμπέρασμα σου, σου απαντώ οτί η δουλειά του αρθρογράφου είναι δάσκαλος. Όπως καταλαβαίνεις το επάγγελμα αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τη νύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δάσκαλος με γνώσεις Berreta και Glock, που ανατριχιάζει στην "υπερβολική παρουσία της αστυνομίας", αν πραγματικά είναι έτσι, θα ήθελα να μάθω το σχολείο που διδάσκεις μήπως κανένα κοντινό μου πιτσιρίκι, βρεθεί μαθητής σου. Κύριος είδε τι θα του μάθεις..
    Και πού 'σαι δώσε στο google" "έγκλημα Κέρκυρα" Εκεί να δεις εγκληματικότητα στην κατά πολύ μικρότερη Κέρκυρα.
    Βρήκατε και πιπιλάτε την καραμέλα Χανιά - βεντέτα - ρατσισμός κλπ. Καναπεδάτοι περαστικοί!!
    Εμείς γιατί δεν τα βλέπομε όλα αυτά τα υπερβολικά που περιγράφετε, και που σας υποβάλουν στο κρανίο σας τα "κεντρικά" κλπ ΜΜΕ. Πού ζούμε εμείς, δηλαδή τόσα χρόνια, με οικογενειακή και οικονομική δραστηριότητα.
    Φυσικά και υπάρχει εγκληματικότητα. Όση υπάρχει όμως παντού στην Ελλάδα. Δεν περιμέναμε όμως να έρθεις από την "παραδεισένια" Κέρκυρα να μας την υποδείξεις σαν "αγανακτισμένος πολίτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολο είναι κάποιος με ένα σχόλιο να διαστρευλώσει μια είδηση.
    Αγαπητέ σχολιαστή η επιχειρηματολογία σου είναι αποκαθηλωτική. Ούτε ένα σωστό επιχείρημα δεν έχεις βρει να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σιγά την μεγάλη είδηση που σου διαστρεβλώσανε. Επ' ευκαιρία το "διαστρευλώσει" γράφεται με "β" "διαστρεβλώσει" δηλαδή. Είσαι και δάσκαλος.
    Θα πρέπει να δείχνεις λίγο περισσότερο σεβασμό στους κατοίκους μιας περιοχής που αν μη τι άλλο σου εμπιστεύονται(?) τα παιδιά τους, και να μην κρίνεις την παιδεία των , που στο κάτω κάτω είναι το αποτέλεσμα της ελλιπούς εκπαίδευσης που παρέχεις εσύ και οι λοιποί εκπαιδευτικοί της βολεμένης συντεχνίας σας επί σειρά 10ετιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδιά κάποια στιγμή θα ζητήσω από τον αρθρογράφο να γράψει ένα σχόλιο. Δεν γίνεται να τον εκπροσωπώ εγώ.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;