Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

4/10: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Eίναι η Παγκόσμια Ημέρω των Ζώων, μια μέρα αφιερωμένη στα αδέσποτα που πραγματικά μας χρειάζονται, αυτά που κινδυνεύουν καθημερινά από τους απερίσκεπτους ανθρώπους.
Σε όλο τον κόσμο θα υπάρχουν εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή, με την Φιλοζωική Κύπρου να προσκαλεί όσους φιλόζωους θέλουν στο καταφύγιό τους (www.cyprusanimalwelfare.com). Στη Φινλανδία θα στηθεί περίπτερο από το Ανθρωπιστικό Σωματείο Ελσίνκι (HESY), το οποίο θα συγκεντρώνει χρήματα για την φροντίδα των ζώων. Στην Τουρκία η Ομοσπονδία Haytap, με τη βοήθεια 13 ΜΚΟ ζητά την αλλαγή του νόμου για την προστασία των ζώων(όπως και εμείς), με σύνθημα «Ποιος είναι ο δολοφόνος μου;». Στην Ολλανδία οργανώνεται διαδικτυακή δημοπρασία από την ActieZwerfhonden, με τη βοήθεια καλλιτεχνών και ζωγράφων. Δυνατότητα προσφοράς για τα έργα έχετε στέλνοντας e-mail στο kunstveiling@actiezwerfhonden.nl. Τέλος στην Ιταλία γιορτάζεται και η ημέρα του St. Francis, με τα ζώα να έχουν τη δυνατότητα να…εκκλησιαστούν, μπαίνοντας δηλαδή ελεύθερα στις εκκλησίες!! Εκτός αυτού διαδηλώνουν οι Ιταλοί για τον τρόπο μεταχείρισης των ζώων στη χώρα τους.
Καλά όλα αυτά, αρκεί να μην θυμόμαστε τα ζώα μια φορά το χρόνο. Τελευταία με το περιβόητο ανατριχιαστικό γκρουπ στο Facebook συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ευαισθητοποιούνται με τέτοια ζητήματα, αλλά δυστυχώς και άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να λέγονται άνθρωποι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;