Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Καταγγελία για Πολυτεχνείο Κρήτης

Καταγγελία για το Πολυτεχνείο Κρήτης και συγκεκριμένα για τα νέα κτήρια του τμήματος ΗΜΜΥ.
Σήμερα και για πολλοστή φορά οι αίθουσες των νέων κτηρίων του τμήματος ΗΜΜΥ αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών.

Η μέριμνα του νέου κτηρίου του Π.Κ δημιουργήθηκε με γνόμωνα την άνεση των καθηγητών του τμήματος και όχι των φοιτητών. Γραφεία πολλών τετραγωνικών μέτρων με θέα το πέλαγος ή τα Λευκά Όρη φιλοξενούν τους καθηγητές και σκοτεινές(χωρίς παράθυρα) και αποπνικτικές(υπολειτουργεί ο κλιματισμός) αίθουσες "φιλοξενούν" τους φοιτητές.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα σε μάθημα 2ου έτους η χωριτικότηα της αίθουσας αδυνατεί να καλύψει των αριθμό των φοιτητών με αποτέλεσμα φοιτητές να μένουν όρθιοι και πολλοί να δυσανασχετούν και να αποχωρούν.Και προλαβαίνω τους παράλογους (καθηγητές και μη) που θα πουν "ας μην τα χρωστούσαν να μην υπήρχε πρόβλημα" και ως απάντηση θα έπρεπε να ξέρουν πως οι φοιτητές που πήρε το τμήμα φέτος είναι πάνω από 140 ενώ η μεγαλύτερη ανοιχτή προς το κοινό-φοιτητές αίθουσα αριθμεί μόλις 122 θέσεις.
Μολλονότι το νέο κτήριο διαθέτει μεγάλο αμφιθέατρο χωριτικότητας 150-200 θέσεων ,αυτό παραμένει κλειστό για τους φοιτητές λόγω....δεν τον ξέρω ακόμη...
Ανοίγει μας είπαν μόνο για ομιλίες επιστημόνων... Ότι να ναι...
Δεν λέω οκ να μείνει κλειστό αυτό το αμφιθέατρο αλλά ας είχε γίνει μία μέριμνα για την χωριτικότητα των αιθουσών...Αν είναι δυνατόν κύριοι...τη μία παραπονιέστε που δεν έρχονται οι φοιτητές σας και από την άλλη δεν χωράνε στις αίθουσες... Έλεος...

Δείτε το σχετικό βίντεο από τα νέα κτήρια του ΗΜΜΥ.

4 σχόλια:

  1. Το καινούργιο κτήριο του τμήματος ΗΜΜΥ είναι ένα πραγματικά πολύ ωραίο κτήριο. Δεν ξέρω αν είχες πάει ποτέ στα παλιά κτήρια του τμήματος. Τα περισσότερα κτήρια δεν είχαν κατάλληλο φωτισμό και με την παραμικρή βροχή έβαζαν νερά. Τα γραφεία όπως αναφέρεις δεν φιλοξενούν μόνο τους καθηγητές. Όλα τα εργαστήρια του τμήματος φιλοξενούνται στο νέο κτήριο(για όποιον δεν ξέρει τα εργαστήρια απαιτούν πολλά περισσότερα τετραγωνικά μέτρα από τα γραφεία των καθηγητών), γραφεία των μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, τεχνική υπηρεσία, οι γραμματείες του ΗΜΜΥ και του γενικού τμήματος, αίθουσες συνεδριάσεων, αίθουσες μαθημάτων, το νέο αμφιθέατρο, κυλικείο. 'Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο νέο κτήριο.
    Όσων αφορά τις αίθουσες:
    Οι αίθουσες έχουν όλες πολύ καλό φως και κλιματισμό. Αν ο κλιματισμός δεν είναι αναμμένος απλά το λες στην τεχνική υπηρεσία που βρίσκεται στην είσοδο του κτηρίου και τον ανοίγουν. Ο λόγος που δεν έχουν φυσικό φως είναι για να μπορούν να γίνονται μαθήματα με προβολείς. Στα παλιά κτήρια με το φυσικό φως από τις περισσότερες θέσεις δεν φαινόταν καλά η εικόνα από τον προβολέα.

    Σε ένα σημείο μόνο έχεις δίκιο. Στο ότι οι καινούργιες αίθουσες είναι μικρές. Αλλά αυτό που γίνεται είναι ότι πολλά μαθήματα με πολύ κόσμο διδάσκονται στις παλιές αίθουσες και στο ξύλινο(το μεγάλο αμφιθέατρο του πολυτεχνείου). Οπότε το πρόβλημα δεν είναι γενικό. Επίσης τα περισσότερα μαθήματα μικρών εξάμηνων έχουν πάνω από 200-250 εγγεγραμμένους φοιτητές!!! Αν έρθουν όλοι θα έπρεπε όλα τα μαθήματα να γίνονται στο ξύλινο πράγμα το οποίο είναι αδύνατον.
    Το καινούργιο αμφιθέατρο που λες καλά κάνει και είναι κλειστό γιατί αν ανοίξει σε μαθήματα θα καταντήσει όπως τα υπόλοιπα(κάνε μια βόλτα στα παλιά αμφιθέατρα να δεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι θες να αποδείξεις με το βίντεο αλλά λες πάρα πολλά ψέματα.Τα σχόλιά μου είναι:

    Χρόνος 0:18 - Στην εξωτερική μεριά ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ γραφεία καθηγητών. Για παράδειγμα στην μεριά που δείχνεις στην αρχή του βίντεο στο ισόγειο είναι το εργαστήριο ηλεκτρονικής και στον πρώτο όροφο το εργαστήριο διανεμημένων πληροφοριακών συστημάτων. Στην αντίστοιχη θέση στην απέναντι μεριά του κτιρίου είναι το εργαστήριο softlab. και Τα φιμέ τζάμια υπάρχουν σε όλο το κτήριο και βοηθούν στην λειτουργία του.

    Χρόνος 0:41 Το γκαραζ που αναφέρεις είναι για όλους όσους βρίσκονται στο κτήριο. Τα αυτοκίνητα των καθηγητών είναι τα λιγότερα σε σχέση μα των φοιτητών και των εργαζομένων. Πουθενά δεν υπάρχει ειδική θέση για τους καθηγητές οι θέσεις είναι για ΟΛΟΥΣ.

    Χρόνος 1:14 Εδώ έχεις δίκιο από αυτή τη μεριά είναι γραφεία καθηγητών αλλά γιατί είναι κακό να έχουν θέα στην θάλασσα; Κάποιος θα έπρεπε να έχει την θέα. Η μια μεριά έχει θέα τα λευκά όρη και η άλλη την θάλασσα.

    Χρόνος 2:39 Το σχόλιο με την φυλακή είναι τελείως άσχετο. Τα μόνα κάγκελα που υπάρχουν είναι για να μην πέσει κανείς στο κενό!

    Χρόνος 3:20 Οι άχρηστοι χώροι ποιοι είναι οι διάδρομοι;


    Χρόνος 3:48 Για τα γραφεία ποιο είναι το κακό; Οι καθηγητές χρειάζονται γραφεία. Δεν γίνεται αλλιώς.

    Χρόνος 5:00 εδώ που είσαι είναι αίθουσες μαθημάτων και τουαλέτες.(Οι τουαλέτες σε αυτό τον όροφο έχουν και μπαλκόνι!) Γιατί μάλλον λες μόνο ότι σε συμφαίρει.

    Χρόνος 5:24 Εδώ είναι κάποιο εργαστήριο όχι γραφεία καθηγητών. Φαίνεται άλλωστε και από την διαμόρφωση του χώρου.

    Χρόνος 5:57 Είπαμε δεν είναι μόνο γραφεία. Αυτό θα το διαπιστώσεις διαβάζοντας τα ταμπελάκια.

    Χρόνος 6:24 Η αίθουσα αυτή καλό θα ήταν να μείνει έτσι για να υπάρχει και κάποιος χώρος για συνέδρια και για απονομές πτυχίων. Αν ανοίξει στους φοιτητές θα διαλυθεί και θα γεμίσει σκουπίδια και τσιγάρα. Επίσης όποιος πάει μια βόλτα από το ξύλινο θα καταλάβει.

    Χρόνος 6:48 Στον δεύτερο όροφο τις αίθουσες δεν τι δείχνεις! Είπα πριν που βρίσκονται. Επίσης το βίντεο που δείχνεις τώρα είναι από το υπόγειο του κτηρίου και εκεί δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας. Είναι στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο. Στο υπόγειο είναι καθαρά βοηθητικοί χώροι.


    Χρόνος 9:05 Αυτός ο χώρος δεν ξέρω τι είναι. Αλλά είναι ο πρώτος αναξιοποίητος που δείχνεις.

    Χρόνος 9:27 Είπαμε για ποιο λόγο οι αίθουσες δεν έχουν παράθυρα. Τα φώτα που έχουν είναι υπεραρκετά. Οι αίθουσες είναι πολύ καλύτερες από τις υπόλοιπες που είναι στα παλιά κτήρια.
    Ο πρύτανης που κολλάει; Το κτήριο έχει αρχίσει να κατασκευάζεται πριν από περίπου 15 χρόνια! Καλά διαβάσατε 15 χρόνια. Σίγουρα για όλα αυτά τα χρόνια για σένα φταίει ο πρύτανης! Ε; Για τα ψέματα που λες σε όλο το βίντεο ο πρύτανης φταίει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι καλά που λέτε οτί έχουμε δίκιο και σε κάποια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνώ σε καμμία περίπτωση οτί πρόκειται για ένα στολίδι το κτήριο αλλά .... εξωτερικά...
    Πράγματι είναι ένα κτήριο που διαθέτειαρκετές από τις προδιαγραφές ώστε να γίνει από τα καλύτερα πανεπιστημιακά κτήρια στην Ελλάδα.
    Αν κάποιος είχε μεριμνήσει για κάποια πράγματα όλα θα ήταν καλύτερα.
    1)Μεγαλύτερης χωρητικότητας αίθουσες
    2)Αμφιθεατρικές αίθουσες, δηλαδή να βλέπεις καλά από όλες τις θέσεις
    3)Έστω και λίγα παράθυρα στις αίθουσες για φυσικό εξαερισμό(σοβαρό για την υγεία).
    4)Κατασκευή μεγάλων αμφιθεάτρων(τουλάχιστον 2 των 200 με 250 θέσεων) για διαλέξεις αλλά και για εκδηλώσεις
    5)Μεγαλύτερου μεγέθους εργαστήρια και όχι όπως είναι τώρα ,δηλαδή μικρότερα και από τα παλιά
    6)Καλύτερη αξιοποίηση των χώρων και ιδιαίτερα των άχρηστων χώρων που είναι και αρκετοί(στο βίντεο φαίνεται ένας από αυτούς.
    Συνέχεια στο επόμενο σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;