Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Δες στο internet όλα τα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της Ελλάδας ή άκου ζωντανά τις συνομιλίες του πύργου Ελέγχου με τους πιλότους !


Μόλις έπεσε στην αντίληψη μας το συγκεκριμένο θέμα δε πιστεύαμε στα μάτια μας αλλά ούτε και στα αυτιά μας.
Μπορεί ο οποιοσδήποτε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο όλα τα αεροπλάνα πολιτικής αεροπορίας με όλες τις συνοδευτικές πληροφορίες (ύψος που πετάει ,διακριτικό κλήσης...
δρομολόγιο, πορεία, όνομα αεροσκάφους, μοντέλο, κατασκευαστής, όνομα αερογραμμής, αριθμός πτήσης) τα οποία πετάνε στον ελλαδικό εναέριο χώρο σε χάρτη σχεδόν σε real time χρόνο! Ταυτόχρονα, με ένα μόνο κλικ, μπορείς ν’ ακούσεις ζωντανά όλες τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων των αεροσκαφών και του Πύργου Ελέγχου του Διεθνούς Αερολιμένα »Ελευθέριος Βενιζέλος» !

Το συγκεκριμένο site το οποίο παρέχει τις πληροφορίες αυτές , πρίν πατήσεις το »κουμπί» αποδοχή αναγράφει τους παρακάτω όρους :
1.Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σ’ αυτή την ιστοσελίδα απευθύνονται μόνο σε θιασώτες της αεροπορίας και αποκλείουν ρητά κάθε άλλη χρήση.
2.Δεν υπάρχει εγγύηση ως πρός την ακρίβεια, την επικαιρότητα,την ποιότητα ή την καταλληλότητα των δεδομένων για οποιοδήποτε άλλο σκοπό εκτός από τις δραστηριότητες του θιασώτη της αεροπορίας.
3.Η ιστοσελίδα λειτουργεί σε πειραματική βάση και δεν εκφράζει κανένα επίσημο φορέα.
4.Η παρουσίαση της κυκλοφορίας του εναερίου χώρου είναι ελλιπής.Δείχνει μόνο τα πολιτικά αεροσκάφη που φέρουν ειδικό εξοπλισμό.Περιορίζεται από τον διαθέσιμο εξοπλισμό λήψης, τις δυνατότητες του και από τη θέση της εγκατάστασης του.
5.Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ο πάροχος της ιστοσελίδας για άλλη χρήση των δεδομένων ή την ερμηνεία τους μετά την αποδοχή των παραπάνω.

Εμείς θα θέσουμε μερικά απλά ερωτήματα :
1. Οι επίσημοι φορείς του κράτους γνωρίζουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου ;
2. Οι πιλότοι και οι διαχειριστές τις ενάεριας κυκλοφορίας γνωρίζουν ότι οι συνομιλίες τους είναι ζωντανά στο διαδίκτυο ;
3. Εφόσον οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται μόνο σε θιασώτες ( κι αυτό ακόμη δε ξέρουμε αν είναι επιτρεπτό) γιατί δε βάζετε ένα κωδικό έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη σας ;
4. Oι αεροπορικές εταιρίες αυτό το γνωρίζουν ;
5. Aκόμη και οι επιβάτες το ξέρουν ;
6. Τα δεδομένα πτήσεων τυχόν στατιστικά πτήσεων και οτιδήποτε άλλο τα πουλάτε ;

Για να μη μιλήσουμε για κατασκοπεία , τρομοκρατία και το χοντρύνουμε το θέμα…
Στην Αμερική αν υπήρχε κάτι παρόμοιο ξέρετε τι θα γινόταν ;
To θέμα για εμάς είναι άκρως σοβαρό κι ελπίζουμε να λάβουμε απαντήσεις από τον οποιοδήποτε αρμόδιο.

Άν πατήσετε εδώ θα δείτε ζωντανά τα αεροπλάνα στον εναέριο ελλαδικό χώρο , ενώ αν πατήσετε εδώ θ΄ ακούσετε ζωντανά τις συνομιλίες των πιλότων με τους διαχειριστές εναέριας κυκλοφορίας.

http://www.infoblog.gr/

1 σχόλιο:

  1. Αυτό που περιγράφετε γίνεται σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα μυστικό στις πτήσεις των αεροσκαφών και δεν υπάρχει τίποτα μυστικό στις συνομιλίες που εκπέμπονται χωρίς encryption. Μπορεί να τις ακούσει ο καθένας μας. Τι είναι αυτό που μας ανησυχεί; Δεν λένε κάτι μυστικό οι πιλότοι με τους ελεγκτές. Δεν είναι τηλεφωνική επικοινωνία η οποία προστατεύεται από το απόρρητο (αν ήθελαν να πουν κάτι μυστικό θα χρησιμοποιούσαν ειδική κρυπτογραφημμένη επικοινωνία

    Απαντώ απλά τα απλά ερωτήματα αν και δεν έχω καμία σχέση με την ιστοσελίδα που παραθέσατε:

    1. Οι επίσημοι φορείς του κράτους γνωρίζουν την ύπαρξη του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου;
    Για τον δικό σας δικτυακό τόπο το γνωρίζουν;
    2. Οι πιλότοι και οι διαχειριστές τις ενάεριας κυκλοφορίας γνωρίζουν ότι οι συνομιλίες τους είναι ζωντανά στο διαδίκτυο;
    Οι συνομιλίες τους εκπέμπονται χωρίς κρυπτογράφηση στα VHF. Όλοι τους ακούν ακόμα και χωρίς διαδύκτιο
    3. Εφόσον οι πληροφορίες αυτές απευθύνονται μόνο σε θιασώτες (κι αυτό ακόμη δε ξέρουμε αν είναι επιτρεπτό) γιατί δε βάζετε ένα κωδικό έτσι ώστε να το χρησιμοποιούν μόνο τα μέλη σας;
    Γιατί να μην μπορούμε να το ακούσουμε όλοι;
    4. Oι αεροπορικές εταιρίες αυτό το γνωρίζουν ;
    Φυσικά και σε όλο τον κόσμο
    5. Aκόμη και οι επιβάτες το ξέρουν;
    Δεν υπάρχει λίστα επιβατών αναρτημένη
    6. Τα δεδομένα πτήσεων τυχόν στατιστικά πτήσεων και οτιδήποτε άλλο τα πουλάτε;
    Αν τα πωλούν νομίζω ότι δεν θα είχαν και πολλούς πελάτες μια που αυτές οι πληροφορίες ήδη υπάρχουν διαθεσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

O δημόσιος τομέας...

O δημόσιος τομέας ήταν ο μοναδικός πυλώνας της όποιας ανάπτυξης έγινε στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση.

Ας σεβαστούμε τον συνάνθρωπο κι ας κινηθούμε ενωμένοι για την πρόοδο της χώρας ενάντια σε κάθε φιλόδοξο πολιτικό που θέλει να τα αρπάξει. Μην κοιτάμε να υποβαθμίσουμε τον άλλον, αλλά να κοιτάμε και να επιδιώκουμε να τον φτάσουμε.

Αφού δεν τα φάγαμε μαζί γιατί να τα πληρώνουμε μαζί;